La regidora delegada d’Agricultura, Alícia Izquierdo, ha visitat aquest matí l’Alqueria de la Torre dels Pares per a anunciar la posada en marxa del projecte de recuperació agrícola d’aquest espai, un patrimoni declarat com a Bé d’Interés Cultural (BIC).

Així, acompanyada pels tècnics responsables del projecte, Izquierdo ha explicat davant dels mitjans de comunicació que aquest pla de recuperació consisteix en un programa d’accions mitjançant les quals es pretén convertir aquest patrimoni en un espai agrícola i cultural sostenible de referència per a la ciutadania: “Volem convertir este espai en un lloc de referència on poder vindre, una mena de parc agrícola atractiu on fer visites escolars, de la ciutadania en general, i ser un punt de referència del que és l’agricultura valenciana, però l’agricultura sobretot des de l’àmbit de la sostenibilitat, és a dir, l’agricultura ecològica. I també conèixer, com no, la història del procediment del que ha sigut l’agricultura i el conreu al llarg de la història del territori valencià”.

En aquest sentit, la regidora ha avançat que el projecte s´ha iniciat amb la preparació de la terra situada enfront de la Torre, on es replantaran totes les varietats de taronges i altres cítrics com kumquats i llimers, entre d’altres, perquè la gent puga visitar i conèixer l’agricultura autòctona.

D’altra banda, Izquierdo ha anunciat que també es recuperarà una part del jardí històric de l’alqueria per convertir-lo en un espai atractiu “on poder esmorzar, vindre amb la família i passar el dia” i s´habilitarà una col•lecció de fruiters en la part posterior de l’edificació amb l’objectiu de mantindre les varietats que encara s’hi conserven.

A més, la regidora ha destacat com una de les parts més ambicioses del projecte és la instal•lació d’un viver d’empreses agrícoles i una zona de micro-ramaderia amb l’objectiu de reviure les pràctiques rurals d’una manera sostenible: “El que estem pensant també és en donar un futur als joves i les joves que vulguen dedicar-se al camp i a la terra des de la vessant de l’agricultura i la ramaderia ecològica. Anem a organitzar sis bancals, primer un bancal comú on aprendre i fer les pràctiques, i després un bancal que si li atorga a cadascuna de les persones que vulguen iniciar-se en el món de l’agricultura”.

Finalment, l’edil ha especificat que el programa d’accions es desenvoluparà de manera gradual en diverses fases (preparar la terra, instal·lar-hi el reg per degoteig, recuperar les estructures hidràuliques, seleccionar les persones interessades en participar-hi en el projecte), que es completaran en un temps aproximat d’un any i mig.