El Govern local ha volgut mostrar la seua satisfacció després que el Ple de l’Ajuntament de Gandia celebrat aquest matí haja aprovat per unanimitat, amb els vots favorables de tots els grups municipals, una declaració institucional que insta a la Generalitat a incloure el Comerç i altres sectors, afectats greument per la crisi econòmica derivada de la pandèmia de Covid-19, en les ajudes directes del Pla Resistir (per a empreses i autònoms).
El regidor de Polítiques Econòmiques i Comerç, Ferran Martínez, ha recordat que la situació del comerç s’ha complicat en les últimes setmanes com a conseqüència de les mesures vigents de prevenció de la COVID, marcades per l’Autoritat Sanitària, «mesures, per un altra banda necessàries, donada l’extrema gravetat de la situació». Fonamentalment, pel tancament de l’hostaleria i del perímetre de la ciutat els caps de setmana, a més de la restricció de l’horari comercial. Aquestes mesures han aguditzat el problema de fons: la contracció del consum que la pandèmia està provocant. Així ho demostra el creixement del 14% de la tassa d’estalvi de les llars, portant la a nivells mai vistos des de fa més de 12 anys.
Assegura el Govern local que a aquesta situació se li fa front amb iniciatives com el Pla Resistir del Govern del Botànic que és, amb els seus 390 milions invertits, que es transformarà en més de 400 milions quan es publiquen les línies de l’oci nocturn, el taxi i el transport públic regular i discrecional, la major inversió en defensa del teixit productiu que haja fet qualsevol Comunitat arreu de l’Estat.
A més, recorden que l’esforç inversor fet per l’Ajuntament per a combatre els negatius efectes de la pandèmia en 2020, especialment els destinats a donar suport al sector dels serveis (comerç, hostaleria, turisme, etc.), no tenen equivalent en cap ciutat, almenys de la Comunitat Valenciana. Eixes mesures varen ser consensuades pel Fòrum Econòmic i Social de la ciutat.
«I els compromisos adquirits pel Govern del Serpis, en matèria d’iniciatives de suport al teixit productiu de la ciutat per a enguany, supera, de bon tros, els 2 milions d’euros. I són compromisos ja aprovats i en marxa, o en vies d’execució immediata. Com ara, l’eliminació de les taxes d’ocupació de la Via Pública, les Ajudes a la Innovació, la creació del Market Place Local, l’aportació de l’Ajuntament en les Ajudes Parèntesi del Pla Resistir i la recent anunciada emissió dels xecs consum -dirigida precisament a combatre la contracció del consum en el comerç– iniciativa en la que, per cert, el primer dia ja s’havien apuntat 65 establiments, dels 1.200 que poden adherir-se a la nostra ciutat», ha destacat Martínez.