Els co-portaveus de l’executiuvan comparéixer ahir davant els mitjans de comunicació per tal d’informar dels principals assumptes tractats a la reunió de la Junta de Govern Local celebrada a primera hora del matí.

Així, en primer lloc, l’edil delegat de Govern Obert i Coordinació Administrativa, José Manuel Prieto, va informar que la Junta de Govern local va aprovar una nova remesa de sol·licituds, 27, per un valor de 59.108,21 €, que ja es podrien pagar a finals de setmana. Dilluns s’aprovaran les 13 últimes, que estaven pendents per falta d’algun tipus de documentació. Així, es completaria aquesta primera línia amb un total de 626 ajudes per valor d’1.410.252’87 €, el que representa el 80 per cent de les sol·licituds presentades.

D’altra banda, «continuen les reunions tècniques i polítiques per a enllestir les bases de la segona edició que completaria els 2’7 milions d’euros de crèdit previst per a les ajudes Parèntesi Gandia, dins el Pla Resistir, participat per la Generalitat i la Diputació». Aniran dirigides a:

1.- Incloure la figura jurídica de la comunitat de béns (exclosa de la primera línia).

2.- Sectors econòmics amb afecció de la crisi molt alta (determinada per la Generalitat), en especial el Comerç.

3.- Sectors econòmics tradicionals valencians vinculats a les festes, molt dels quals han vist reduïts fins a un 90% els seus ingressos.

Prieto també ha informat de l’ampliació del termini previst per a la justificació de les línies d’ajudes atorgades pel govern local l’any passat (cultura, turisme, comerç…). Així, si la data prevista era el primer trimestre de 2021, s’allarga fins al 15 de maig per tal de facilitar les gestions dels beneficiaris.

Per la seua banda, el vicealcalde i regidor delegat d’Urbanisme, Josep Alandete, ha destacat «l’esforç tan importat realitzat per l’administració local perquè les ajudes arriben molt prompte als sectors afectats».

Alandete ha informat que la Junta de Govern Local ha aprovat 3 noves sol·licituds per a les ajudes a la modernització i transformació digital del comerç. Així, s’han pagat ja 74.745 € en aquesta línia tramitada per l’àrea de Polítiques Econòmiques, Comerç, Indústria i Innovació, que dirigeix l’edil Ferran Martínez. Cal recordar, que el termini està obert fins a l’1 de juny de 2021.

Urbanisme

La Junta de Govern Local també ha aprovat la 78a modificació puntual del PGOU per a realitzar una operació de permuta que finalitze amb l’adquisició de la Capella de l’Assumpció per part de la ciutat. L’Ajuntament ha aprofitat per a regular l’espai verd i els usos dels baixos de la plaça de les Xocolateres, que passen de dotacionals a comercials, possibilitant l’intercanvi amb els propietaris d’aquest element patrimonial.

També s’hi ha aprovat els projectes necessaris per al tràmit d’avaluació ambiental, així com la sol·licitud d’inici del tràmit d’Avaluació Ambiental i Territorial Estratègica del Pla Parcial modificatiu del sector Benipeixcar-4.