Ahir va començar la segona edició de Marxuquera Verda, el programa municipal de participació ambiental posat en marxa per l’àrea de Gestió responsable del Territori la legislatura passada, després de l’incendi que va patir l’agost de 2018 Marxuquera. Un espai, per tant, de comunicació amb la ciutadania per a treballar conjuntament la recuperació de Marxuquera. Vol ser també un mitjà per a recollir l’expressió de la gent i la participació ciutadana entorn als nostres paratges.

“Aquesta segona convocatòria està sent també un èxit i s’hi han sumat molts centres educatius i particulars”, ha explicat la regidora delegada Alícia Izquierdo.  

I el primer a participar-hi ahir va ser l’alumnat de l’ESO de Biologia de l’IES Maria Enríquez. S’hi han ficat al llarg del camí del Borrell diferents contenidors per tal d’abastir d’aigua la zona. Les tasques que realitzaran són de manteniment i reg dels vora 1.000 arbres plantats després de l’incendi. “Tot i que el departament té una brigada específica durant tot l’estiu per a cuidar la zona i realitzar tasques de prevenció d’incendi, però hi havia moltíssima gent que ens demanava visitar la zona i comprovar com havia evolucionat després de l’incendi devastador”,  

#MarxuqueraVerdaésun instrument de l’Ajuntament de Gandia,dirigit per tècnics forestals professionalsen coordinació amb la Generalitat i la Diputació de València.