• Ho ha anunciat aquest matí en roda de premsa el portaveu local, Ivà Bonet.
  • Consideren que el projecte presentat a Conselleria té una gran quantitat d’afeccions (ambientals, patrimonials i arqueològiques) sobre un espai d’alt valor ecològic a pocs metres dels Ullals. També incrementarà de forma notable les molèsties al veïnat del Molí de Santa Maria, que veuran augmentat exponencialment el pas de vehicles.

El portaveu local de Compromís per Gandia, Ivà Bonet, ha anunciat aquest matí la presentació d’al·legacions després d’haver estudiat el projecte de macro-càmping a la Marjal que ha presentat l’empresa a la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural,  sol·licitant un informe de l’Ajuntament de Gandia per a una declaració d’interès comunitari. “Hem arribat a la conclusió de què no és un projecte adequat per a la zona on es vol ubicar, amb moltes incompatibilitats urbanístiques, d’alta vulnerabilitat per estar molt a prop dels Ullals. De fet gran part del projecte està dins de la zona d’afecció dels ullals, de l’Alqueria del Duc. A banda d’això, és un espai molt important des del punt de vista arqueològic…”

Bonet també ha recordat l’afecció dels terrenys per la ZEC (Zona d’Especial Conservació) i, sobretot, “pel que representa posar un nucli de 3.000 persones, dues vegades Rafelcofer o l’Alqueria allí enfront de Cartonajes Unión, tota eixa gent entrant i eixint pel Molí de Santa Maria, un veïnat de Gandia que porta anys patint el trànsit de camions pesats de la fàbrica i que reiteradament se’ls ha dit que eixe trànsit anaven a llevar-lo de dins del nucli de població, ara no només no van a llevar-lo sinó que van a afegir-li 3.000 persones entrant per allí”.

Per tant, des de Compromís per Gandia es posicionen clarament en contra que eixe càmping s’ubique a la zona proposada, assegurant que s’haguera pogut plantejar en qualsevol altre punt de la ciutat: “Ja ho hem dit en diverses ocasions, no estem en contra dels càmpings, ni del que representen, acabem d’aprovar un a Marxuquera. Però eixa zona en concret no és l’adequada per a una instal·lació d’eixes característiques. Té aproximadament unes 200 fanecades, és un monstre, és molt, molt gran i majoritàriament dins de la zona d’afecció dels ullals”.