El vicealcalde, Josep Alandete i el co-portaveu del Govern local, Miguel Ángel Picornell, aquest últim estrenant càrrec, han comparegut davant els mitjans de comunicació per tal d’informar dels principals assumptes tractats a la Junta de Govern Local celebrada aquest matí.

Cal destacar que la Junta de Govern Local ha informat de la resolució oficial de concessió i certificat de títol de propietat de marca estatal 4069072 “El Tio de la Porra de Gandia”, expedit per l’Oficina Espanyola de Patents i Marques en data 7 d juliol de 2021. A preguntes dels periodistes, Picornell ha recordat que durant la legislatura 2011-2015, el govern local, aleshores presidit pel PP, no va fer cap al·legació per a impedir que la marca fora registrada per un particular. “Per tant, hem recuperat la marca, que torna a ser de Gandia a qui havia d’haver pertangut sempre”.

Per la seua banda, Alandete ha informat que s’hi aprovat també  una subvenció de 7.000 € a l’Associació Turístic-Cultural de Gandia per a la promoció i la dinamització de la Xarxa d’Espais Culturals de la Ciutat de Gandia i la realització d’activitats de difusió per a la posada en valor turística durant l’any 2021.

“També hem continuat aprovant les darreres tandes de les diferents línies d’ajudes posada en marxa pel Govern del Serpis per a pal·liar els efectes de la crisi pel Covid-19 en el nostre teixit econòmic, sobretot en els autònoms i xicotetes empreses de Gandia: D’una banda, 12 nous beneficiaris de les subvencions directes a la innovació i la transformació digital de les empreses. D’aquesta manera, ja són 151 les beneficiades per un import total de 240.113 €”.

D’igual manera, les ajudes Parèntesi Gandia III, en el marc del Pla Resistir, acumulen ja 102 beneficiaris per valor de 217.600 €-

I la Vicepresidència Primera i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives ha concedit a Gandia una subvenció de 20.523,26 € per a programes de municipals promoció dels drets de la infància i de participació infantil per a l’exercici 2021.

Finalment, Picornell ha comunicat també la sol·licitud de subvencions al Consell Superior d’Esports i a la Vicepresidència Primera i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives per a la realització d’obres d’accessibilitat i en infraestructures esportives (relaciones amb la celebració de competicions de caràcter internacional) per un import de 107.075,57 € i per al desenvolupament de programes que fomenten la igualtat entres dones i homes i/o la inserció laboral de les dones, respectivament.

La Junta de Govern Local també ha donat compte dels decrets de nomenaments i delegacions d’atribucions corresponents a la ja presentada remodelació de l’executiu.