El regidor de Polítiques Econòmiques i Comerç, Ferran Martínez, ha comparegut aquest matí davant els mitjans de comunicació per a presentar la programació de la 3a edició de la Fira Mercat Gandia que es desenvoluparà als mesos de setembre, octubre i novembre i inclourà 5 aparadors: Outlet, Reformes, Immobiliària, Fitness i Serveis Audiovisuals. Es tracta d’una iniciativa impulsada per l’Ajuntament de Gandia que persegueix dinamitzar el consum i els comerços de la nostra ciutat, així com la seua capacitat d’atracció cap a l’exterior, amb totes les mesures de seguretat sanitàries garantides.

Malgrat que es tracta d’una reobertura d’aquest esdeveniment condicionada i limitada per l’evolució de la pandèmia, però amb “un marge de fiabilitat prou alt”, els objectius d’aquest reinici “no són altres que dinamitzar el consum i servir d’aparador per als nostres comerciants perquè puguen promocionar els seus establiments i productes a l’exterior i atraure a visitants de fora de Gandia”, ha destacat Martínez, qui espera que aquesta edició siga igual o més exitosa que les anteriors, les quals van agrupar 16 fires amb una afluència d’unes 80.000 persones (60% visitants de Gandia, 20% de la Safor i altre 20% de comarques veïnes) amb una mitjana de 5.000 persones per fira.

Pel que fa a les infraestructures i el desenvolupament de la Fira, el responsable de Polítiques Econòmiques i Comerços ha assegurat que “les instal·lacions reuneixen totes les mesures de seguretat perquè comptaran amb ventilació natural i mecànica i control d’aforament mesurable per sistemes electrònics”. A més, ha explicat que totes les fires, excepte el de l’outlet, es caracteritzen per una base tècnica d’assessorament que no requereix grans aglomeracions.

Els comerciants que tinguen interès a participar en la Fira Mercat Gandia 2021 es poden inscriure des de hui a fira mercat.gandia.org. Cal aclarir que les places de Reformes i Agències immobiliàries estan tancades perquè pertanyen a l’edició anterior, però es poden reservar de cara a futures edicions.

Fira Outlet (del 16 al 18 de setembre)

És tracta d’una novetat enguany i és l’única que requereix un cert volum d’afluència, raó per la qual s’ubicarà a la plaça del Prado (exterior), on s’instal·laran unes 25 carpes amb botigues de moda, calçat i complements, amb el corresponent recinte per a controlar el aforament, en unes dates idònies per a aquest sector ja que estem parlant del termini del període de rebaixes. Aquesta macro-outlet serà molt útil i atractiu per a comerciants i consumidors perquè generarà un nivell d’assistència semblant o millor que el de les darreres edicions.

Fira Reformes (del 14 al 16 d’octubre)

En aquest cas es limitarà la quantitat d’expositors a l’interior amb motiu de prudència, de tal manera que enguany s’hi instal·laran entre 10 i 14 en lloc de 12-18 que s’establien en condicions de normalitat.

Fira Immobiliària (del 21 al 23 d’octubre)

La fira immobiliària s’ha organitzat conjuntament amb l’Associació d´Apartaments de Lloguer de Gandia (ALOGA) i busca promocionar tot allò que té relació amb el mercat immobiliari (compra, venda, lloguer, promocions, residencial, VPO, finançament, lloguer vocacional, oficines i locals comercials).

Fira Fitness (del 29 al 30 d’octubre)

Aquesta altra novetat per a l’edició 2021 està organitzada conjuntament amb l’associació de gimnasos de la Safor i agruparà establiments relacionats amb les activitats del món esportiu (indoor, outdoor, nutrició, crossfit, box, ioga, pilates, tonificació, zomba, dansa, bike, material esportiu i altres).

Fira Serveis Audiovisuals (del 3 al 5 de novembre)

L’última de les fires serà la de Serveis Audiovisuals (fotografia, vídeo, produccions, publicitat, editorial, moda, producte, boda, comunió, infantil i corporativa). Compta amb la col·laboració de la recentment constituïda Associació de Fotògrafs i Videògrafs Professionals de la Safor (FV’s) i serà l’única que es desenvoluparà entre setmana.