L’alcalde de Gandia, José Manuel Prieto, acompanyat per la regidora de Pesca, Alícia Izquierdo, i el president de la Junta de Districte del Grau, Miguel Ángel Picornell, van assistir recentment a la llotja de pescadors on van rebre la visita de la consellera d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollà, del secretari autonòmic d’Agricultura i Desenvolupament Rural, Roger Llanes, i del director general d’Agricultura, Ramaderia i Pesca, Toni Quintana Martínez.
La delegació va aprofitar per a reunir-se amb la Confraria de Pescadors de Gandia, en el marc dels anomenats GALP (Grups d’Acció Local del Sector Pesquer) amb el seu president, Domingo Ciurana, al capdavant. Durant la trobada, els representants municipals van manifestar el suport del Govern local al sector pesquer i a la Confraria en relació amb els greus perjudicis que comporta el Pla de Demersals de la Unió Europea per al sector, un suport que es va materialitzar ahir dimarts, al consistori, amb l’aprovació d’una declaració conjunta de tots els grups polítics municipals representats durant el transcurs del ple ordinari del mes de juliol.
Pel que fa als principals aspectes abordats en aquesta visita, des de la Confraria de Pescadors es van plantejar els problemes i inconvenients que suposen els límits temporals en la captura d’espècies com el polp o la tonyina i els desperfectes que causen en les xarxes dels pescadors els dofins. D’aquesta manera, tant la consellera com els membres del Govern local s’han compromés a estudiar totes aquestes qüestions i buscar solucions sostenibles destinades a pal·liar aquests problemes.
La Confraria va mostrar la seua predisposició a col·laborar en la recollida de meduses en el sud de la Safor i va confirmar la seua participació en la tercera edició de la mostra relacionada amb la pesca artesanal, el turisme i el medi ambient que es desenvoluparà els dies 18 i 19 de setembre a les instal·lacions portuàries.
D’altra banda, la conselleria va destacar la repercussió favorable per a les economies pesqueres que tenen les accions enquadrades en el marc dels GALP. Amb aquesta mena d’accions el que es busca no és una altra cosa que millorar les condicions de vida de les comunitats vinculades a l’activitat pesquera d’una manera o una altra i per això mateix és necessari posar en valor la importància estratègica que tenen.