El Govern local de Gandia, en ple, ha celebrat aquest matí al centre de convivència de Corea una jornada de treball per a bordar les línies bàsiques de gestió, les prioritats i els projectes que marcaran el nou curs polític. Un període marcat per la recuperació post-pandèmica i per l’arribada de fons europeus que obriran una nova finestra d’oportunitats.
L’alcalde de Gandia, José Manuel Prieto, ha destacat en aquesta reunió de treball que “estem en el moment més important de la legislatura i això implica realitzar un esforç afegit al treball que hem vingut fent fins ara”. Prieto ha incidit en que “en aquest inici del curs polític també és necessari agafar perspectiva i veure quins reptes tenim per davant en una època difícil, sense oblidar que la dificultat també és una oportunitat per a tots nosaltres”.
L’alcalde ha recordat que alguns dels valors que ja van caracteritzar al govern en la legislatura passada i que continuen vigents en aquesta són el rigor i l’ordre, però Prieto ha recordat que aquest ordre també ha de tindre un “sentit expansiu” que permeta que la ciutat no es quede paralitzada, sinó que el govern done continuïtat als grans projectes i als reptes pendents en esta legislatura, aturades per la pandèmia.
Per la seua banda, el vicealcalde, Josep Alandete, ha agraït l’esforç del Govern del Serpis durant un dels períodes més difícils de la història recent de Gandia: «Si a l’any 2020 vam ser capaços de garantir els serveis bàsics de la ciutat i el funcionament de l’Ajuntament; de resistir amb el major nombre d’ajudes de la història de la ciutat… 2021 està sent el de la reactivació. I 2022 ha de ser el de la recuperació definitiva i el de l’aprofitament de les oportunitats per escometre una vertadera transformació sostenible i inclusiva en tots els àmbits. Per tant, l’exercici polític que encetem hui requereix continuar l’esforç, amb l’aprenentatge adquirit durant els llargs mesos ‘d’economia pandèmica’».
Durant eixe període l’executiu va ser capaç de reforçar aquelles àrees que passaren a ser prioritàries: Sanitat, Benestar social i les que constitueixen els sector productius: Comerç, Turisme, Agricultura i Pesca, Ocupació/Innovació… A més, fent ús dels romanents de tresoreria per a escometre iniciatives en aquestes àrees, ara prioritàries.
I tot això sense oblidar les necessàries inversions per a seguir generant oportunitats i que Gandia no pare, ja que es tracta d’un dels períodes amb més inversió a la nostra ciutat, amb projectes en marxa o que s’iniciaran com el Pla Edificant, el Palau de Justícia, el nou Centre Sociosanitari de Roís de Corella, la Torre dels Pares i castell de Bairén o els quasi 25 milions de millores del pla d’infraestructures de la Platja de Gandia… El Pavelló multi-usos junt al Campus de la UPV, etc.
A més, de tots els que estan per vindre amb els fons europeus de recuperació ‘Next Generation’, que suposen una inversió pública històrica. De fet, els edils Vicent Mascarell i Alícia Izquierdo han explicat que ja s’està treballant en diferents projectes transversals i multisectorials susceptibles d’optar a aquesta línia de subvenció.
Aprovar els pressupostos de 2022 en desembre
L’alcalde de Gandia ha reiterat que el govern vol aprovar els pressupostos municipals de 2022 en el mes de desembre, de manera que l’executiu local puga encarar el nou any amb els comptes a punt per a continuar amb les inversions previstes. Prieto ha destacat que els pressupostos municipals de l’any que ve mobilitzaran i gestionaran els recursos necessaris per a promoure la recuperació econòmica, social i emocional de la ciutat.
Els regidors i regidores del Govern hi han explicat les principals línies de treball de les seues àrees a curt i mitjà termini.
Aquests han sigut els principals aspectes d’un seminari que és una mostra d’eixe treball conjunt del govern progressista del Serpis i que escenifica una nova etapa que ha de marcar un full de ruta compartit per tal d’afrontar tots els nous reptes i oportunitats que es presenten els pròxims mesos.