• Asseguren que l’anunci del conseller Espanya d’uns autobusos llançadora Gandia-València no deixa de ser un pedaç per a tractar de maquillar des del PSOE valencià la responsabilitat del Govern central en el caos ferroviari en rodalies de Renfe, de nord a sud del País Valencià, i el malestar creixent dels usuaris.
  • A més, evidencia encara més el problema real de dèficit de connexió amb transport públic de la comarca, tant de sud a nord, com des dels pobles de l’interior cap a la costa. Sobretot, si tenim en compte que bona part dels serveis més importants es troben a la capital comarcal, entre ells els jutjats, l’hospital comarcal o l’estació de trens de rodalies i autobusos.  
  • Josep Alandete: “La solució passa per més inversions i millors infraestructures i el trasllat de les competències de rodalies, i els diners, a la Generalitat… La línia Gandia-València és la línia amb més usuaris de tota la rodalia de València i ja estem veient tots com funciona al no haver-se invertit ni recursos humans ni recursos materials. Els usuaris no poden seguir estant indefensos davant les cancel·lacions i els retards continus ”.
  • Ivà Bonet: “Destinar els pocs recursos econòmics que tenim per culpa de l’infrafinançament històric a competències impròpies, com ara la llançadora d’autobusos, representa una deixadesa de funcions, ja que la responsabilitat de la conselleria, ara per ara, passa pel disseny d’una xarxa de transport públic intercomarcal inexistent ara per ara”.

Arcadi España, Conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, va anunciar dimarts passat la posada en marxa d’un nou servei d’autobusos llançadora que comunicarà a partir del 2 de novembre Gandia, amb l’estació Joaquim Sorolla i l’estació d’autobusos de València, en tan sols 70 minuts. Una iniciativa que per a Compromís per Gandia, sols és un pedaç al mal funcionament del servei de rodalies de Renfe. A més, consideren que la iniciativa arriba tard, després de les diferents vagues de maquinistes que van tindre lloc les darreres setmanes.

Per a Compromís per Gandia el que caldria fer, ara que es negocien els Pressupostos Generals de l’Estat per a 2022, és que els 10 diputats i diputades valencianes que té PSOE al Congrés, se sumaren a la  demanda de traspàs de competències en gestió ferroviària amb la corresponent dotació econòmica. Una proposta que ja va llançar Compromís l’estiu passat i que, segons sembla, comptaria amb el vistiplau del PSOE valencià, com a manifestat Ximo Puig i el mateix conseller dimarts passat.

Josep Alandete, portaveu de Compromís a l’Ajuntament de Gandia: “La nostra aposta pel transport públic és clara i decisiva i en eixe sentit s’ha presentat un nou servei d’autobús Gandia-València, que si bé serà una alternativa a les deficiències del servei de rodalies, no és la solució dels seus continus retards i suspensions. La resposta són més inversions i millors infraestructures i el trasllat de les competències de rodalies a la Generalitat davant la deixadesa històrica de l’Estat Espanyol. El desastre del tren de rodalies respon a la concepció de l’Espanya radial que han tingut els governs centrals del Partido Popular i del PSOE des de fa molts anys on totes les inversions que s’han fet en AVE, per posar un exemple, devien passar necessàriament per Madrid destinades a uns usuaris reduïts i en canvi no invertir en el dia a dia amb el tren de rodalies. La línia Gandia-València és la línia amb més usuaris de tota la rodalia de València i ja estem veient tots com funciona al no haver-se invertit ni recursos humans ni recursos materials. Els usuaris no poden seguir estant indefensos davant les cancel·lacions i els retards continus”.

Ivà Bonet, portaveu de Compromís per Gandia: “Destinar els pocs recursos econòmics que tenim les valencianes i els valencians per culpa de l’infrafinançament històric a competències impròpies, com ara desdoblar el servei de connexió entre la capital de la comarca i la capital del país, no deixa de representar una deixadesa de funcions, ja que la responsabilitat de la conselleria, ara per ara, passa pel disseny d’una xarxa de transport públic intercomarcal llargament reivindicada, que vertebre la Safor, tant de sud a nord, com des dels pobles de l’interior cap a la costa i a l’inrevés. Sobretot, si tenim en compte que bona part dels serveis més importants es troben a Gandia, entre ells l’hospital comarcal, els jutjats o l’estació de Rodalies i autobusos.”

Línies d’autobusos comarcals

Línia Gandia – Platges, 1 autobús a les 8h

Línia Platges – Gandia, 1 autobús a les 13:30h Per la vesprada res.

Línia Gandia – Castelló de Rugat, 1 autobús a les 15:30h

Línia Castelló de Rugat – Gandia, 1 autobús a les 10:10h

Línia Gandia – La Font d’en Carròs, 3 autobusos de 7:50h a 20h

Línea La Font d’en Carròs – Gandia, 3 autobusos de 7:15h a 18:45h

Línia Gandia – Vilallonga, 4 autobusos de 8h a 19h.

Línea Vilallonga – Gandia, 4 autobusos de 7:15h a 18h.

Línia Gandia – Oliva – Pego 5 autobusos de 7:15h a 18h

Línia Pego – Oliva -Gandia 3 autobusos de 8h a 15:50h