El vicealcalde i regidor d’Urbanisme, Josep Alandete, junt amb el regidor de Serveis Bàsics a la Ciutadania i Qualitat Urbana, Miguel Ángel Picornell, han comparegut aquest matí davant els mitjans de comunicació per a anunciar l’inici de la segona fase de remodelació del Passeig Marítim de la platja de Gandia. Concretament, es tracta del manteniment i l’adequació de la calçada. Són semblants a les ja realitzades a la fase 1 de 1.103 m (entre l’Avinguda la Pau i el c/ Navegant). Així, es continua des del c/ Navegant fins al c/ Castella Lleó, en total 1.417 m.

«L’estat deteriorat generalitzat en què es troba el paviment de llamborda de la calçada fa necessària aquesta actuació que, a més, millorarà l’accessibilitat del front litoral unificant la cota de la vorera al costat dels edificis i al del passeig, eliminant així l’existència de paviments en diferents nivells; serà tot una plataforma única», ha explicat Picornell.

«Una millora evident del passeig marítim Neptú, que ha servit per a engegar eixes polítiques en què el vianant és l’amo del carrer, amb eixa morada, eixa plataforma única… Una manera també de vendre el nostre producte turístic com una platja sostenible, inclusiva, agradable, a l’abast dels visitants…», ha destacat el vicealcalde.

Aquesta segona fase té un pressupost de 867.268 € i un termini d’execució de 5 mesos. Cal recordar, que aquest projecte global, que contempla una actuació sobre una extensió de 2.430 m de passeig i una amplària de 6’3 metres, es va planificar en dues fases. El pressupost global és d’1,7 milions d’euros, i està costejat al 50% entre el Govern de l’Estat (subvenció per a pal·liar els danys de la tempesta Glòria) i l’Ajuntament de Gandia (867.268 €, sense IVA).

Alandete i Picornell han posat en valor l’immens treball previ dels tècnics per a aconseguir aquesta i moltes altres subvencions. En aquest cas, cal recordar que les ajudes rebudes per Gandia són el 5% de les que es van donar al conjunt de l’Estat i això es deu al treball transversal que van fer els tècnics de diferents departaments.

Finalment, el vicealcalde ha recordat altres actuacions en marxa per a pal·liar els danys de la tempesta Glòria, finançades gràcies a la subvenció del Ministeri: La setmana vinent s’inicia la reparació dels danys de la borrasca en l’església de sant Roc, amb importants humitats i goteres. Pendent d’adjudicació està la reparació de danys en el tram urbà del Serpis; la restitució al costat del riu Sant Nicolau, entre el pont de la Goleta i el carrer Calavera i també en el c/ Eivissa i el marge esquerre del riu Sant Nicolau.