L’alcalde de Gandia, José Manuel Prieto, ha anunciat hui que Gandia comptarà amb un pressupost per al proper exercici 2022 que pujarà a prop de 90 milions d’euros i que la intenció del govern municipal és aprovar-los abans de finalitzar l’any quan es tinga l’aprovació del Ministeri d’Hisenda.

“El projecte de pressupostos de Gandia és legal i servirà per a donar resposta a l’etapa de recuperació de les postpandèmia”, va afirmar l’alcalde, que ha avançat que el document contempla una partida de quatre milions d’euros destinada a l’amortització anticipada de deute que permetrà estalviar més de 70.000 euros en interessos a tota la ciutadania.

Prieto ha presentat, juntament amb el vicealcalde, Josep Alandete; i el regidor delegat d’Hisenda, Salvador Gregori, aquests comptes municipals que tenen la solvència, la serietat i el rigor com a valors principals alhora que permeten fer inversions a la ciutat i mantenir l’ordre econòmic.
“L’ordre econòmic ens ha permés liquidar el deute comercial, reestructurar el deute bancari, reduir els temps de pagament a proveïdors per a poder injectar liquiditat a les empreses que són les que generen economia i ocupació”.

Durant la seua intervenció, la primera autoritat municipal va explicar que quan aquesta legislatura arribe al final, el deute de l’Ajuntament de Gandia s’haurà reduït en un 26%.

Per la seua banda, Josep Alandete ha destacat que el capítol d’inversions augmentarà un 40% fins a assolir els set milions d’euros per “complir la responsabilitat de continuar generant oportunitats perquè després d’aquesta crisi puguem eixir més reforçats que mai” Aquestes inversions es complementaran amb totes les ajudes i les inversions d’institucions superiors que tenim previstes per al 2022 com puguen ser el Palau de Justícia, l’espai sociosanitari de Roís de Corella o el Pla Edificant.

Finalment, Salvador Gregori va posar en valor que tots els indicadors econòmics han millorat des de l’arribada del govern de progrés l’any 2015. El PMP s’ha reduït fins als 15 dies, complim la regla de despesa, tenim romanent positiu de tresoreria tots els anys i alhora hem aconseguit reduir deute”. Sobre la reducció de deute, Gregori va recordar que el deute ha passat des del 2015 de 350 milions d’euros a 275. “Esperem que en finalitzar la legislatura puguem reduir la xifra a 260 milions”