El sotssecretari de la Conselleria d’Hisenda i Model Econòmic, Daniel González Serisola, ha anunciat hui que Gandia rebrà el proper exercici 2022 unes inversions de la Generalitat de 29,7 milions d’euros “per emprendre importants infraestructures en matèria educativa, sanitària, cultural i de foment de l’ocupació”.

Aquesta inversió suposa un increment del 68,7% respecte a la quantitat rebuda per la ciutat l’any anterior, que ascendia a 17,6 milions, el que “posa en relleu que el Consell segueix complint i actuant amb responsabilitat amb la Safor i, per tant, amb la ciutat de Gandia, perquè considerem que aquests pressupostos són fonamentals per a la recuperació econòmica i social d’aquesta comarca“.

Serisola ha presentat hui, al costat de l’alcalde de Gandia, José Manuel Prieto Part i el vicealcalde, Josep Alandete; les inversions territorialitzades que els pressupostos de la Generalitat Valenciana per a l’exercici 2022 destinen a la comarca de la Safor, i en concret a la ciutat de Gandia.

Serisola ha explicat que aquestes inversions es poden veure incrementades, ja que “encara queden per territorialitzar 1.742,1 milions d’euros dels pressupostos de la Generalitat corresponents als capítols VI i VII i que, part d’aquestes inversions, poden destinar-se a municipis i ciutats de la comarca de la Safor“.

Som conscients dels nous reptes que es presenten i per això el nostre objectiu amb aquests comptes se centra en l’execució d’actuacions en els àmbits educatiu, sanitari i judicial per afrontar amb garanties els nous temps que es presenten per superar amb garanties la pandèmia provocada per la COVID-19“, ha indicat Daniel González Serisola.

Inversions a Gandia
D’aquesta manera, ha detallat que estan pressupostats 9,6 milions d’euros per a la millora d’infraestructures i equipament educatiu de Primària i Secundària, així com 8,6 milions d’euros per a la construcció i millora d’infraestructures en matèria de Justícia.

Així mateix, el subsecretari d’Hisenda ha ressaltat que els pressupostos de la Generalitat per 2022 contemplen una partida de 9,8 milions d’euros per continuar amb les obres de centre de salut integral de Roís de Corella.

També es destinaran 750.000 euros per a la construcció de pavelló polivalent, mentre que l’Espai Labora rebrà 400.000 euros per a la construcció de la nova planta.

Finalment, se subvencionarà amb 363.000 la realització d’actuacions per part de l’Entitat Valenciana d’Habitatge i Sòl (Evha) al sector de Santa Anna, i es destinaran 14.956 euros per a ajudes per al foment de la lectura en biblioteques i agències de lectura públiques de les entitats locals de la Comunitat Valenciana.

Subvencions a Gandia
Per la seua banda, José Manuel Prieto va agrair la complicitat i la implicació de la Generalitat amb la ciutat de Gandia i va explicar que a les xifres aportades per Serisola en la seua intervenció, s’han de sumar aquelles quantitats en forma de subvencions (6,7 milions) que ajuden a complementar les partides municipals.

“Hem superat la pitjor part de la pandèmia i ara estem en un estat que ens ha de permetre eixir millor i més forts per aconseguir la recuperació i la generació de noves oportunitats” va explicar la primera autoritat municipal al temps que ha afegit que “tot i les inversions realitzes, fer front a la pandèmia i amortitzar deute, no s’ha incrementat ni un euro de deute i això ha estat possible també gràcies a la complicitat d’altres administracions” “Seguirem treballant amb la mateixa implicació que hem fet fins ara, en companyia de tot l’equip tècnic municipal i de totes les persones implicades en l’execució d’aquestes inversions, perquè Gandia continue amb el camí que hem començat a traçar cap a la recuperació i la generació d’oportunitats“.

Pel que fa a les principals subvencions, Prieto ha destacat:
Subvencions a serveis socials
– 2,2 milions d’euros per al contracte programa de Serveis Socials que es destinaran a reforçar els projectes d’ajuda bàsica i d’urgència en matèria social; atenció a la gent gran, família i infància.
– 130.000 € per a activitats extraescolars.


Subvencions a l’ocupació
– 988.584 euros per a la contractació de persones desocupades majors de 30 anys
– 988.584 euros per a la contractació de persones desocupades menors de 30 anys
– 724.075 euros per desenvolupar un Taller d’Ocupació a la Torre dels Pares.

Tal com ha incidit l’alcalde, la Generalitat destinarà durant 2022 entre subvencions i inversions 36,4 milions d’euros.


Finalment, el vicealcalde Josep Alandete ha destacat que “malgrat l’infrafinançament que patim, els governs del Botànic i el Serpis tenim clar que la nostra principal prioritat han de ser les persones i les seues necessitats“. Alandete va posar l’accent en l’important paper que realitzen els tècnics municipals per poder rebre totes les subvencions i ajudes possibles. “Dia a dia estem executant totes les actuacions delegades i amb això ajudarem a millorar el benestar de la nostra ciutadania”.

Pel que fa a les subvencions en habitatge, el vicealcalde ha destacat les següents:
– 1.515.000 euros per als Plans de Regeneració i Rehabilitació Urbana seguits. Ara mateix tenim tres en marxa, el de Corea, el de Beniopa i el de Raval
– 111.600 euros per al funcionament de l’Oficina d’habitatge Xaloc