La regidora de Polítiques Econòmiques i Comerç, Vicenta Ferrer; el regidor delegat per a la Setmana Santa, Miguel Ángel Picornell; i el president de la Junta Major de Germandats de la Setmana Santa de Gandia (J.M.H.H.S.S.), Emili Ripoll, han presentat l’exposició de Setmana Santa que albergarà Fira Mercat Gandia del 7 al 9 d’abril. L’espai del Mercat Municipal del Prado reunirà en aquesta mostra diferents articles i elements propis d’aquesta festivitat.

La inauguració es portarà a terme el dimecres 6 d’abril a les 20.30 h. Tot i que s’exclou de la programació oficial de Fira Mercat Gandia, la regidora de Comerç ha volgut agrair al president de la Junta Major que s’haja escollit aquest espai per a desenvolupar una exposició en motiu de la Setmana Santa, declarada Festa d’Interès Turística Nacional. Des de la seua posada en marxa, la mostra reunirà la representació de totes les germandats de Gandia. «Estaran presents els símbols més representatius de cadascuna, com ara llibres, fotografies o les vestimentes», ha explicat Ferrer.

Tal com ha explicat Ripoll, l’exposició de Setmana Santa també tracta de «posar en valor els sectors econòmics que es dediquen exclusivament a treballar per a la Setmana Santa». Així doncs, estaran presents comerços com el de José Montagud, que restaura i ven articles religiosos; Brodats Barber de brodats religiosos; i la restauradora de València, Aurora Arroyo. «El tema de restauració és molt important per al manteniment de les imatges; i, en concret, per aquesta imatgeria tan rica que tenim a Gandia», ha afegit.

L’horari de la mostra serà de dijous a dissabte d’11 h a 14h i de 17h a 20.30 h. A més, segons ha detallat Picornell, es podran comprar productes com llibres o merchandising d’algunes germandats. «Aquesta Fira Mercat és un pas endavant per al col·lectiu perquè, a banda d’exposar, també poden fer venda», ha agregat. Tant els dos regidors com el president de la Junta han convidat a tota la ciutadania a acudir a l’esdeveniment en el qual els i les visitants podran conèixer tot allò que es mou al voltant de la Setmana Santa de Gandia.