El vicealcalde i regidor d’Urbanisme, Josep Alandete; i la regidora de Patrimoni Històric, Artístic i Cultural, Alícia Izquierdo, han visitat aquest matí les obres de reparació i conservació de l’església de Sant Roc. Durant l’estada, han aprofitat per anunciar el projecte de museïtzació que es pretén incorporar a l’edifici per tal de posar el valor el seu patrimoni artístic i històric en la ciutat. El responsable del projecte és Vicent Pellicer, assessor del departament de Patrimoni i historiador de l’art. 

L’església, segons Izquierdo, és un referent a la ciutat. Per aquesta raó, s’està treballant en el projecte de museïtzació d’aquest edifici de propietat municipal. «Quan dic museïtzació que ningú pense que anem a fer un museu; mantenim el culte religiós», ha assenyalat. L’objectiu fonamental és el de donar a conèixer i explicar els diferents elements pictòrics, ceràmics, escultòrics i arquitectònics que componen aquest edifici. Així doncs, per tal de fer realitat la visita museogràfica, l’església de Sant Roc -i les seues dependències- ha d’estar preparada.

Per la seua banda, el regidor d’Urbanisme, ha detallat les actuacions que s’han centrat fonamentalment en l’eliminació de les humitats que tenen el seu origen en filtracions capil·lars del subsòl i en goteres que han fet malbé murs i cobertes de la capella i cambril del beat Andrés Hibernón. En la primera fase es va treballar en les teulades i les cúpules; en la segona, la qual han visitat aquest matí, s’ha centrat en la part del cambril. «Estem treballant sempre en la mirada posada en eixa conservació del patrimoni i en el bé comú», ha afegit.

Es preveu que el projecte de museïtzació estiga en marxa a partir del 18 d’abril del proper any en motiu de la festivat del beat Andrés Hibernon. En aquests moments, l’actuació està paralitzada per la prioritat que el govern li està donant a qüestions relatives a la crisi de la guerra d’Ucraïna i la pujada dels preus. «El primer són les urgències, però esperem que a final d’any o de cara a l’any que ve es poguera executar aquest projecte i donar-li eixa possibilitat turístic-cultural a un edifici cèntric en la ciutat i amb un potencial patrimonial i històric molt important», ha conclòs la regidora de Patrimoni.