• Lamenten que el Govern central abandone projectes tan importants per a la Safor-Valldigna com el tren Gandia-Oliva-Dénia o el desdoblament de la línia fèrria Gandia-Cullera.
  • Sol·liciten a la Generalitat que habilite una partida als Pressupostos de 2023 per a l’estudi i execució de la xarxa pública d’autobús comarcal, que connecte d’una forma eficient i menys contaminant els 31 pobles.
  • Ho han reclamat aquest matí davant l’estació de Gandia, la regidora Alícia Izquierdo, acompanyada de la diputada provincial de Mobilitat Sostenible, Dolors Gimeno i la presidenta de la Mancomunitat de municipis de la Safor-Valldigna, Assumpta Domínguez. 

Compromís ha tornat a denunciar, una   ocasió més, els incompliments del PSOE al Govern central i a la Generalitat pel que fa a les infraestructures públiques que ens són vital per a millorar la mobilitat comarcal i intercomarcal. Així, davant l’estació de Renfe i autobusos de Gandia, han convocat als mitjans de comunicació aquest matí la regidora Alícia Izquierdo, acompanyada de la diputada provincial de Mobilitat Sostenible, Dolors Gimeno i la presidenta de la Mancomunitat i alcaldessa de Potries, Assumpta Domínguez.

És el cas per exemple, de la paralització del projecte de desdoblament de la via ferroviària Gandia-Cullera. «És una llàstima, perquè és una inversió molt necessària. No entenem com, després que se’ns havia anunciat que hi havia 67 milions per al projecte als pressupostos, ara es paralitza, que algú vinga i ens ho explique. Si hi ha altres més importants, que ens parlen clar i ens ho diguen».

        D’igual manera, Gimeno ha recordat l’oblit del llargament reivindicat tren de la costa, que hauria d’unir el sud de la Safor amb el nord de la Marina Alta fins a València. «Ha estat pressupostat moltes vegades però mai s’ha executat. Per això entenem que ens menysprea el Govern de l’Estat, que la Conselleria d’infraestructures hauria de reivindicar eixa necessitat. És molt necessària esta infraestructura i no la podem substituir per un tramvia amb moltes parades i que representa més de dues hores de trajecte des de Dénia a València. Hem de facilitar a la població les connexions amb transport públic eficient i útil», ha conclòs.  

        Finalment, la presidenta de la Mancomunitat ha insistit en el dèficit pel que fa al transport públic en autobús per l’interior de la comarca, entre els 31 municipis. En aquest sentit, ha recordat que ja al 2015 l’ens comarcal va elaborar un document que podria servir de base per a avançar en la connectivitat. «En aquell moment ja es va demanar a la Generalitat que redactara un pla de mobilitat integral comarcal, el qual ha estat pressupostat els darrers anys, però mai s’ha executat. La sorpresa que ens hem trobat és que la redacció d’eixe estudi que permetria a la gent traslladar-se als centres d’estudis, al treball, a l’hospital… en bus, ha desaparegut». És per això que des del Grup parlamentari de Compromís s’està treballant a corre-cuita per a incloure als Pressupostos de 2023 la consignació de 50.000 euros per a l’estudi del projecte per a la Safor i per a la Marina Alta. «En canvi sí que apareixen 100.000 euros per a l’estudi del tram de la CV-60 Palma-Gandia. Anem a sol·licitar que es consigne i que eixe estudi es trasllade a la Mancomunitat per a poder-se elaborar, que no es quede tancat només en el pressupost, sinó que es puga executar».