El vicealcalde de Gandia i regidor d’Urbanisme, Josep Alandete, acompanyat pel president de la Junta de districte de Beniopa, Natxo Arnau, han presentat aquest matí el programa ‘Beniopa Participa’, un fòrum de participació ciutadana que té com a objectiu millorar les necessitats urbanístiques del districte sobre la base de les propostes del veïnat.

«Es tracta de donar veu al veïnat de Beniopa per tal de que el districte, que és molt important per a Gandia, siga més amable i humà», ha expressat el regidor d’urbanisme. «Es farà una serie d’accions per a actuar a Beniopa de forma preferent i no deixar ningú enrere», ha afegit.

Una de les propostes que més força ha pres a dia de hui és la de millorar el Carrer Muntanya, però els veïns poden presentar totes aquelles que consideren necessàries. S’escoltaran totes i després es sotmetran a l’enquesta.

Demà dimecres, 14 de desembre, començarà el programa amb un taller informatiu on el vicealcalde i els tècnics municipals de l’àrea explicaran les propostes pensades en el Fòrum de Participació Ciutadana. Serà a les 19 hores al Centre Cívic. I una hora més tard, a les 20 hores i al mateix lloc, es farà una taula redona sota el lema «Reivindicant Beniopa» amb participants que han sigut part de l’Ajuntament de Gandia o que són molt entesos de la situació de Beniopa.

La introducció estarà a càrrec d’Alandete, la moderadora serà Laura Morant i els ponents Jeroni Banyuls, Emili Selfa, Joana Tomàs, Toni Abad o Vicent Lloret, entre altres. La cloenda la farà el president de la Junta de districte de Beniopa, Natxo Arnau. «Ens vam preocupar i volíem recollir les opinions de la gent. És per això que es fa el fòrum», ha explicat Arnau. «Beniopa és un referent per a la ciutat, tant social com cultural i no volem que caiga en l’oblit de ningú», ha conclòs el president.

Hi haurà una enquesta de les propostes elegides que a més comptarà amb un punt d’informació per saber com fer-la. L’enquesta es pot fer els dies 16,17,18 i 19. Finalment, al mes de gener, es formarà un altre fòrum per tal d’explicar els resultats obtinguts de l’enquesta.