• Els diners es podrien destinar als serveis bàsics, sanitat, medi ambient, entre altres. Despeses que genera el turisme, però que paga només la ciutadania.  Les inversions en agricultura es podrien multiplicar per 6, el pressupost en Serveis Socials augmentaria un 80% i quant a patrimoni, la despesa es podria augmentar deu vegades.
  • Compromís per Gandia ha presentat aquest matí la campanya <<La taxa turística NO la pagues tu>> per desmuntar informacions falses creades al voltant d’aquesta taxa que ja s’aplica a moltes destinacions turístiques i no ha afectat a l’arribada de visitants.
  • Les Corts valencianes han aprovat recentment la llei de la taxa turística, que naix del consens amb el sector turístic, la patronal, sindicats i el veïnat.

La Síndica de Compromís en les Corts, Papi Robles ha estat aquest matí a Gandia per tal de presentar, juntament la regidora de Gestió responsable del Territori, Alícia Izquierdo, la campanya <<La taxa turística NO la pagues tu>>.  Es tracta d’una tassa que deuran abonar els turistes que pernocten als hotels, càmpings i apartaments turístics de Gandia, per tal de col·laborar amb els serveis que gaudeixen durant la seua estança. 

La regidora de Gestió responsable del Territori, Alícia Izquierdo ha explicat que “segons l’Institut Nacional d’Estadística, des del mes de març fins a octubre, 2 milions de persones han pernoctat als hotels de Gandia. Amb una taxa de sols un euro per nit, Gandia recaptaria 2 milions d’euros que podrien invertir-se en serveis bàsics, sanitat, medi ambient, entre altres.” Izquierdo ha afegit que amb aquest nou impost turístic, per exemple, les inversions en agricultura es podrien multiplicar per 6, el pressupost en Serveis Socials augmentaria un 80% i quant a patrimoni, la despesa es podria augmentar deu vegades.

Per la seua banda, la portaveu de Compromís en les Corts, Papi Robles ha explicat que la llei de la taxa turística ja està aprovada i naix del consens amb el sector turístic, la patronal, sindicats i el veïnat. “Des de la Generalitat Valenciana s’està oferint una nova ferramenta als Ajuntaments que vulguen implementar aquesta taxa i que els visitants que col·laboren amb els serveis que actualment gaudeixen i que paguem tots els veïns i veïnes.” Ha afirmat Papi Robles.

La taxa turística tan sols es deu abonar per part dels turistes que visiten els municipis i el seu import és per pernoctació, amb un import molt escàs, per exemple, d’un euro. Actualment, aquest impost està en funcionament a Catalunya i Balears, i segons els estudis realitzats, no ha influït negativament en el turisme, ja que són quanties molt reduïdes, però que degut a la gran quantitat de visitants que acudeixen a aquestes localitats, l’import final és molt elevat. I ajudarien considerablement a millorar els servicis de les ciutats, com per exemple Gandia.

A més, aquesta taxa turística ajuda a crear un model de turisme amb projecció́ de futur, de qualitat, sostenible i que genera més riquesa. Ja que Papi Robles ha explicat que els veïns i veïnes  no deuran pagar més impostos quan es quadruplique la població en les seues ciutats, degut al turisme.

Des de Compromís per Gandia aposten per una taxa turística mínima que podria millorar considerablement els serveis municipals, el benestar social i el progrés la ciutat.

Per conèixer més informació sobre la taxa turística, des de Compromís posem a l’abast aquesta web que recull tota la informació:  https://taxaturistica.compromis.net