– Compromís, Esquerra Unida i Podem arriben a un acord i concorren junts a les pròximes eleccions municipals de Gandia.

– Les formacions polítiques han mantingut durant els últims mesos diverses reunions amb l’objectiu d’arribar a un acord que, finalment, han ratificat les assemblees respectives, pràcticament per unanimitat.

– És una candidatura oberta a incorporacions d’altres formacions, com ara els Verds de Joan Francesc Peris; col·lectius i persones de la ciutat compromesos amb les polítiques socials, valencianistes, feministes, verdes i d’esquerres.

 
Compromís, Esquerra Unida i Podem Gandia han anunciat aquest matí, a les portes de l’Ajuntament de Gandia, que concorreran junts a les eleccions municipals del pròxim mes de maig. Les tres formacions han mostrat la seua satisfacció per la unió de les forces d’esquerres.

L’acord va estar ratificat ahir a la vesprada per les assemblees de les tres formacions polítiques, gairebé per unanimitat (en el cas de Compromís). Totes elles han mostrat la seua satisfacció per la fita històrica d’haver unit a les tres màximes forces d’esquerra de la ciutat. A més, han traslladat la seua invitació a Joan Francesc Peris i als Verds Gandia a unir-se a aquesta coalició que vol continuar implantant i liderant les polítiques valencianistes, verdes, feministes, socials i d’esquerres en Gandia.

A l’anunci davant els mitjans de comunicació han estat presents representants de les tres formacions: Ivà Bonet, portaveu de Compromís de Gandia; Nahuel González, coordinador local d’EUPV i Luis Escobar, coordinador local de Podem Gandia. També ha comptat amb el suport de militants, coma ara la regidora de Compromís +´Gandia unida, Alícia Izquierdo; la secretària d’Organització de Podem Gandia, Fina Zubillaga, així comels ex edils Lorena Milvaques i Xavier Ródenas, dos de les persones que van impulsar i liderar, juntament González i Izquierdo, la candidatura Més Gandia en 2015, aconseguint el millor resultat de la història per al valencianisme polític, social i verd de la ciutat. 

Bonet ha expressat la seua alegria per la incorporació de Podem i la renovació de l’acord Esquerra Unida en aquesta coalició d’esquerres. “Ens presentarem a les pròximes eleccions amb la convicció de tindre un equip fort i un projecte clar de futur per a Gandia. On continuarem apostant per les polítiques valentes i d’esquerres que necessita la ciutadania.”

Per la seua banda, González, ha destacat el gest de generositat, cedint i arribant a acords per tal de formar aquesta coalició electoral: “Estem davant d’un fet històric, vull remarcar la responsabilitat de la nostra militància, que de forma unànime ahir apostàrem per la unitat popular, per tornar a sumar i avantposar la població de Gandia per damunt de qualsevol sigla.”
Per últim, Escobar ha parlat de pacte amb la ciutadania: “Des de demà mateix crearem grups de feina per tal d’elaborar un programa que siga concloent i coherent amb les nostres polítiques d’esquerra, i es base en les preocupacions de la gent.”

Finalment, els portaveus de les formacions han destacat que aquest acord era imprescindible per a oferir a la ciutadania una alternativa clara, que aglutinara a totes les forces per tal de donar continuïtat i liderar les polítiques que s’han dut a terme en les passades legislatures.