– A Gandia hi ha 5.400 alumnes en infantil i primària.

– Més Gandia assegura que la mesura, sumada als més de 300 euros que ja s’estalvien amb el programa Xarxa llibres (també en Batxillerat), així com la gratuïtat de moltes de les extraescolars, cada família estalviarà més de 1.100 euros a l’any per xiquet i xiqueta. Una xifra que encara és molt superior en l’etapa d’infantil amb la gratuïtat de l’educació de 2-3 anys, que ha permès un estalvi domèstic de més de 2.800 d’euros».

– Alícia Izquierdo, candidata de Més Gandia a l’alcaldia: «Des de les polítiques socials volem donar un nou impuls a l’educació valenciana. Aquesta inversió educativa no només suposarà una millora del benestar de l’alumnat, que accedirà a un dinar saludable i equilibrat durant la seua jornada escolar, i de les famílies, sinó també contribuirà a la promoció d’altres activitats extraescolars, ja que allibera recursos econòmics dels ajuntaments.»

Gandia, 11 d’abril de 2023. La vicealcaldessa i candidata de Més Gandia a l’Alcaldia de Gandia, Alícia Izquierdo, acompanyada de la diputada de Compromís a les Corts per la Safor, Nathalie Torres, i la número e de la candidatura, Esther Sapena, han presentat la proposta del candidat de Compromís a la presidència de la Generalitat, Joan Baldoví, d’impulsar la gratuïtat del servei de menjador escolar, primerament en tota l’etapa d’infantil i primària, per garantir que tots els xiquets i xiquetes puguen accedir a un dinar saludable i equilibrat durant la seua jornada escolar.

«De tots els xiquets i les xiquetes amb beca menjador de tot l’Estat, el 50% són valencians. Ara, volem fer una passa més, amb la universalització del servei gratuït de menjador escolar. Les famílies valencianes s’estalviaran 750 euros a l’any per fill o filla, que sumat als més de 300 euros que ja s’estalvien amb el programa Xarxa llibres, així com la gratuïtat de moltes de les extraescolars oferides pels centres educatius, cada família valenciana estalviarà més de 1.100 euros a l’any per xiquet i xiqueta. Una xifra que encara és molt superior en l’etapa d’infantil amb la gratuïtat de l’educació de 2-3 anys que ha permès a les famílies valencianes un estalvi de més de 2.800 d’euros», ha explicat la diputada de Xeraco.

La universalització del menjador escolar suposarà una inversió per part de la Generalitat de 100 milions d’euros anuals, que se sumaran als 74 milions que la conselleria d’Educació ja destina a aquest servei.

“Des de Compromís continuarem enfortint totes les polítiques d’inversió pública en matèria educativa i d’infància, per garantir la igualtat d’oportunitats a tots els xiquets I xiquetes”. La vicealcaldessa ha destacat que, a més, la mesura permetrà «alliberar recursos econòmics dels ajuntaments que ara es dediquen a complementar les beques de menjador, i que es podran destinar a altres àrees com la promoció de l’esport base, l’oci educatiu o l’aprenentatge d’idiomes. Per tant, aquesta inversió educativa no només suposarà una millora del benestar dels alumnes i les famílies, sinó també contribuirà a la promoció d’altres activitats extraescolars».

6.400 alumnes se’n beneficiarien a Gandia

Per la seua banda, Sapena ha traslladat, en xifres, el que representarà per a Gandia la Xarxa llibres per al batxillerat i la universalització dels menjadors escolars: «Aquestes mesures repercutiran d’una forma molt contundent al nostre municipi. Vora 1.000 alumnes de 1er i 2on de Batxillerat es beneficiaran a Gandia de la gratuïtat dels seus llibres. I amb la universalització del menjador escolar per a l’alumnat d’infantil i primària 5.400 xiquets i xiquetes de la nostra ciutat tindran garantit un dinar saludable, de proximitat i gratuït». Aquestes mesures repercutiran directa i considerablement en l’economia d’unes 6.000 famílies gandianes, suposant un estalvi per a elles de mes de 1.000 euros anuals per cada fill i filla, entre llibres, menjador i gratuïtat de les activitats extraescolars, i millorant la seua capacitat de conciliació. «Des de Compromís continuem apostant per l’escola pública i equitativa com a eix de les nostres polítiques educatives, millorant la vida dels xiquets i de les xiquetes i de les seues famílies i garantint la igualtat d’oportunitats», ha conclòs la número 2 de Més Gandia.