La regidora delegada d’Educació, Esther Sapena, ha anunciat que ja està obert el termini per a inscriure’s en la huitena edició del programa Jove Oportunitat. Ho ha fet al costat d’Antoni Escrivà Morant, l’educador social que s’encarregarà de dur a terme aquesta iniciativa. El període per a apuntar-se es tancarà el pròxim 5 de gener i els interessats hauran de fer-ho en el departament d’Educació (Av. Marqués de Camp, 1-D – baixos Escola Pia), de dilluns a divendres i de 9 a 15 hores.


El projecte, cofinançat per la Unió Europea, forma part del programa pilot de l’Institut Valencià de la Joventut i es dirigeix als jóvens d’entre 16 i 21 anys que ni estudien ni treballen. Començarà el pròxim 8 de gener i compta amb un total de 75 activitats que es realitzaran al llarg dels seus quatre mesos de duració.


Tal com ha explicat la regidora, «l’objectiu és dotar als seus participants de les ferramentes necessàries perquè abandonen les actituds de desil·lusió i frustració que el sistema educatiu convencional puga haver produït en ells o elles, i fomentar l’autoestima, la motivació i la positivitat perquè puguen decidir a què es volen dedicar».


Per a això, es treballaran tècniques de coaching actitudinal i parental, ja que la família té un paper molt rellevant en l’assumpte, i s’establirà una metodologia pràctica gràcies a les quasi 500 empreses col·laboradores. En finalitzar aquesta etapa d’orientació, hi haurà sessions de formació acadèmica perquè els i les participants puguen superar les proves d’accés lliure a l’FP o al Grau Mitjà, així com les que es fan per a obtindre certificats de professionalitat.


«Busquem trencar amb l’etiqueta pejorativa que tenen els anomenats ‘ninis’, abandonar l’estigma que els envolta i ajudar-los a entendre per quina raó estan en aquesta situació», ha assenyalat Morant.


A més, l’educador social ha afegit que es faran dinàmiques grupals perquè puguen sentir-se integrats en la societat, però també s’apostarà per una «atenció individualitzada» sobre la base dels problemes i interessos de cadascun. «En part, el programa està enfocat en què els seus participants tinguen una rutina i estiguen a gust amb el seu dia a dia», ha comentat.


Finalment, Sapena ha animat la ciutadania que complisca amb el perfil a inscriure’s perquè «suposarà un punt d’inflexió per a la seua vida», i ha destacat que, amb aquesta mena d’iniciatives, Gandia lluita contra l’abandó educatiu i la desigualtat.