La regidora delegada de Patrimoni i primera tinenta d’alcalde, Alícia Izquierdo i el director del Museu Arqueològic de Gandia (MAGa), Joan Negre, han presentat hui la campanya de portes obertes que es durà a terme durant el període de Pasqua als nostres espais patrimonials.

Així, al llarg d’aquestes festes el castell de Bairén, la cova del Parpalló, l’alqueria de la Torre dels Pares, el Morabit de Marxuquera i el Museu Arqueològic de Gandia (MAGa), obriran al públic de forma totalment gratuïta i sense necessitat de fer reserva prèvia.

“Encara que hem fet altres inciativas similars, aquesta vegada, es tracta d’una cosa molt especial perquè, tal com vam prometre en el seu moment, obrirem la Torre dels Pares per primera vegada al públic. És veritat, això sí, que, com passa en el cas del castell de Bairén, l’edifici segueix en obres, no obstant això, en aquests moments ja pot visitar-se perquè el primer que vam fer va ser assegurar la seua estructura”, ha assenyalat la regidora.

“Ho hem fet de manera senzilla perquè la gent només haja de presentar-se en el monument que vulga visitar, on ja hi haurà diversos guies esperant per si fa falta dividir la visita en diversos grups”, ha explicat Negre.

Quant als horaris, la Torre dels Pares obrirà els diumenges 31 de març i 7 d’abril i els dilluns 1 i 8 d’abril a les 12 hores. La cova del Parpalló, en canvi, obrirà els mateixos diumenges a les 10 hores.

Respecte al castell de Bairén, oferirà les visites a les 10 hores dels dissabtes 30 de març i 6 d’abril i, tant el Morabit de Marxuquera com el MAGa, ho faran a les 12 hores de les mateixes dates.

“Encara que l’estrela de la proposta siga la Torre dels Pares, cal recordar que el MAGa està totalment renovat i el Morabit es va restaurar en l’última acció dels fons FEDER, que va tindre lloc en 2020”, ha destacat Negre. “A més, els qui visiten el castell podran veure el seu recinte superior acabat per primera vegada”, ha expressat.

“Podem dir que som una de les ciutats que més ha millorat en l’oferta de visites al patrimoni que té el municipi. Abans pràcticament només podia visitar-se la cova del Parpalló i ara hi ha un gran catàleg d’edificis i construccions que tant els turistes com la ciutadania poden veure”, ha assenyalat.

Finalment, han convidat la ciutadania i els visitants a gaudir de la iniciativa, que “esperem que siga tot un èxit i que el veïnat siga conscient del valor que té el patrimoni de la seua localitat”.