La xarxa d’Escoles Infantils Municipals obri les seues portes el dilluns i dimarts pròxims (26 i 27 de març), de 17.00 a 19.00 h, sense cita prèvia, perquè les famílies puguen conèixer tant les instal·lacions, la metodologia o les professionals dels cinc centres que oferiran el servei durant el curs 2024-2025.

Així ho ha anunciat aquest matí la regidora d’Educació, Esther Sapena, acompanyada de les coordinadores de la xarxa d’escoletes, Sabrina Pérez i Alba Franco. «Una novetat d’enguany és que, fins ara, la jornada de portes obertes es feia després del procés de preinscripció. Cosa que no tenia massa sentit, ja que allò lògic és obrir portes a les famílies abans perquè hi puguen conèixer els nostres centres i les professionals». Sapena també ha destacat que s’ha passat de fer portes obertes durant dues hores un dissabte, a dos dies, perquè les persones interessades tinguen l’opció de visitar més d’un espai.

Preinscripció

Tal com s’ha indicat, el procés d’escolarització començarà el 6 d’abril de forma telemàtica i s’allargarà fins al 21 del mateix mes. En el cas de no poder realitzar el tràmit de manera digital, es podrà fer presencialment al departament d’Educació (edifici Escola Pia – Av. Marqués del Campo,1i). Això sí, amb cita prèvia, que es demanarà per telèfon: 962 95 96 60 / 962 95 96 11 o per correu electrònic: [email protected].

Des de hui dimecres, a la web de l’Ajuntament (àrea d’Educació – Escoles Infantils Municipals), estarà penjada tota la informació al respecte (dates d’escolarització, zonificació, preus, horaris…). A més a més, a les xarxes socials de les EIM es recordaran les dates o altres qüestions importants.

Matrículació obligatòria

Les llistes provisionals d’admesos podran consultar-se del 19 d’abril al 5 de maig, a la web municipal. Les reclamacions, si és el cas, es presentaran pel mateix mitjà que la sol·licitud, del 29 d’abril al 5 de maig. Es resoldran per Decret d’Alcaldia d’aprovació de les llistes definitives, que es publicaran del 8 al 9 de maig.

El xiquets/es no admesos/es quedaran en llista d’espera per ordre de puntuació i se’ls oferirà on puguen quedar vacants perquè trien escoleta.

L’aprovació de la sol·licitud no exclou de la formalització de la matrícula, que serà obligatòria del 10 al 17 de maig. Caldrà presentar imprés de formalització de matrícula, enviant-lo al correu electrònic [email protected] per a l’admissió. O bé, de forma presencial, al departament d’Educació.