Els econacionalistes presenten una moció, a petició de la Mesa General de Negociació de l’Administració autonòmica, perquè s’anul·le el Decret Llei 1/2012 de mesures urgents per a la reducció del dèficit a la Comunitat Valenciana.

Convoquen la ciutadania a les manifestacions del 19 i el 25 de febrer contra la reforma laboral i les retallades, respectivament.

GANDIA, 16 de febrer de 2012.-

El Grup Municipal del Bloc-Verds: Compromís a l’Ajuntament de Gandia ha tingut accés a una carta enviada pels sindicats amb representació en la Mesa General de Negociació de l’Administració autonòmica (UGT, CCOO, CSI-F, FSES i Intersindical Valenciana) a l’Alcalde de Gandia, Arturo Torró per informar-lo de la situació generada amb l’aprovació i publicació al Diari Oficial de la Generalitat Valenciana del Decret llei de mesures urgents per a la reducció del dèficit en la Comunitat Valenciana.

En la carta, els sindicats fan un repàs a la situació generada als distints serveis de l’administració autonòmica després de l’aplicació de les mesures contemplades a l’esmentat decret.

Concretament, es denuncien:

En l’Administració de Justícia: la no creació de jutjats nous, a pesar d’estar autoritzats pel Govern Central, la supressió de reforços i la minoració de mitjans materials, problemes que, de manera reiterada, heu denunciat els mitjans de comunicació que estan produint-se a Gandia.

El retall en l’horari laboral del personal interí produirà un perjudici als treballadors i treballadores, una reducció de l’horari d’atenció al públic i una ralentització en la resulució d’expedients. Hui els mitjans de comunicació arrepleguen la denúncia que els tràmits del registre civil de Gandia es demoren 8 mesos per la falta de personal.

En ensenyament públic, ja coneixem els efectes en els centres escolars de la nostra ciutat que es traduïxen en retalls per a pagar la substitució del professorat que està de baixa o que s’ha jubilat, falta d’inversió en centres escolars, retards insostenibles en el pagament de les assignacions de la Conselleria al manteniment de centres que en alguns casos ha arribat a afectar, fins i tot, la compra de paper higiènic…

En sanitat, el decret provocarà una reducció de personal, el tancament de centres de salut en caps de setmana (amb els consegüents increments del temps d’espera i la necessitat de fer desplaçaments a altres centres de saluts més allunyats i que estaran col·lapsats…) i increment de les llistes d’espera.

Al final de l’escrit, els sindicats que el firmen proposen a l’alcalde que el Ple de l’Ajuntament adopte una resolució en contra de l’esmentat decret i l’envie al Govern Valencià i als mitjans de comunicació.

“Com que no estem segurs si la carta haurà arribat a mans del Sr. Torró o s’haurà quedat perduda en algun dels calaixos de l’administració municipal, ens hem pres la molèstia de transformar l’escrit en qüestió en una moció que hem presentat per registre d’entrada de l’Ajuntament i que esperem que puga ser debatuda en el pròxim Ple que se celebre.”

El regidor de Compromís, Facund Puig ha aprofitat per convocar la ciutadania a les mobilitzacions i accions de protesta convocades a la comarca i a València, com ara les manifestacions del pròxim diumenge, 19 de febrer, a les 12 hores des de la plaça de Sant Agustí contra la reforma laboral i la del dissabte 25 de febrer, també des de la Plaça de Sant Agustí, a les 18 hores, per dir no a les retallades als serveis públics i demanar responsabilitats al Consell.