Els regidors del grup consideren que si es privatitza prevaldran els criteris economicistes i no es podrà garantir la qualitat i la presència del valencià en la programació.
Gandia, 15 d’abril de 2013.-
Els regidors del grup municipal Compromís, Lorena Milvaques i Facund Puig han presentat al·legacions per tal d’aturar el procés de privatització del Teatre Serrano de Gandia. Una acció que es justifica en els efectes negatius que tindrà per a la ciutat, tant a nivell econòmic com a nivell de qualitat en la programació.
Puig ha fet aquesta al·legació coincidint amb el període d’informació pública de la memòria comprensiva dels aspectes socials, financers, tècnics i jurídics de l’activitat, la forma de gestió, la previsió d’ingressos, el preu dels serveis ofertats i els supostos de cessament de l’activitat relativa al servei de gestió del Teatre Serrano.
El regidor de Compromís considera que es deuria continuar amb la gestió pública d’aquest recurs cultural perquè és “la millor manera de garantir la qualitat en la programació, sense que predominen els criteris economicistes, front els criteris de varietat, excel·lència i respecte a la presència del valencià en les funcions”.
D’altra banda, Puig també ha esgrimit motius econòmics per a defensar la gestió pública del Serrano. Per al regidor de Compromís, una gestió directa no té perquè incrementar les despeses de funcionament, més bé al contrari, “permet estalviar el benefici empresarial de la empresa concessionària o el pagament d’impostos com l’IVA pel servei prestat”.
Són aquests els motius pels qual Compromís rebutja l’explotació del Teatre Serrano per part d’una societat mercantil amb diners de tots els gandians, ja que considera que no és la fórmula adequada per a gestionar un espai cultural d’aquestes característiques. Per això, demana que “abandone la pretensió de modificació de la fórmula de gestió, i es deixe sense efecte tot el procediment administratiu encetat, per continuar amb la gestió directa del Teatre Serrano”.
Errades tècniques i inexactituds
A banda d’aquesta al·legació centrada en l’oposició rotunda al nou sistema de gestió proposat pel Govern Municipal de PP, Compromís també vol fer constar algunes errades i inexactituds que ha trobat a la memòria exposada i que les empreses interessades ja s’encarregaran de posar de relleu.
Així, entre altres deficiències, el document no contempla consignació de quantitats destinades al pagament de l’IVA; falten també partides per al pagament a la SGAE; tampoc es contemplen despeses destinades a la contractació d’empreses de riscos laborals; ni quantitats destinades a la despesa generada per obrir durant l’estiu.