– La regidoria de Gestió Responsable del Territori, juntament el CEIC Alfons el Vell i el Campus de Gandia de la UPV convoquen el projecte amb l’objectiu de promoure el nostre patrimoni històric, artístic, cultural o natural de la ciutat. També fomentar la creativitat audiovisual entre els estudiants.
– Hi ha dues modalitats. La primera, dirigida a estudiants de qualsevol nivell o centre educatiu de Gandia. I, una altra, per als estudiants dels graus que s’imparteixen al Campus de Gandia de la UPV. El dotació econòmica és de 1.000 € cadascuna.
– Informació i bases: http://alfonselvell.com/ o http://www.upv.es/contenidos/CGANDIA/
El departament de Gestió Responsable del Territori de l’Ajuntament de Gandia, el CEIC Alfons el Vell i el Campus de Gandia de la Universitat Politècnica de València i convoquen dues beques estudiantils per a la realització de sengles documentals relacionats amb el patrimoni de Gandia en sentit general. Per tant, el tema del documental estarà relacionat amb el patrimoni històric, artístic, cultural o natural de la ciutat de Gandia. Així ho han anunciat aquest matí el regidor de Gestió Responsable del Territori, Xavier Ródenas, acompanyat del director del CEIC, Lluís Miret i el subdirector de Promoció del Campus Gandia de la UPV, Josep Àngel Mas.
Se n’estableixen dues beques, d’acord amb els possibles beneficiaris: La primera per a estudiants de qualsevol centre o nivell educatiu. Els beneficiaris podran ser persones individuals o grups de treball creats a l’efecte. I, una altra, dirigida a estudiants dels graus que s’imparteixen al Campus de Gandia de la Universitat Politècnica de València, els quals estaran matriculats en algun grau o postgrau impartit al Campus de Gandia de la UPV. Els grups d’aquesta modalitat hauran de ser necessàriament interdisciplinaris, és a dir, l’hauran de formar estudiants d’almenys dos graus dels que s’imparteixen al Campus de Gandia UPV.
“Els projectes s’hauran de redactar en valencià, inclouran una sinopsi, un guió literari i un guió tècnic i hauran de garantir i justificar que es compta amb els mitjans tècnics i humans per a portar a terme l’audiovisual”, ha explicat Miret.
Inscripció i terminis
Les sol·licituds, acompanyades del projecte amb les característiques explicades al punt 1, hauran de ser presentades a la secretaria del CEIC Alfons el Vell, plaça del Rei en Jaume núm. 10, 46701 Gandia, o a la secretaria de l’Escola Politècnica Superior de Gandia abans del 20 d’abril de 2018.
Les beques tindran un import de 1.000€ cadascuna per a l’elaboració d’un audiovisual. A l’import de la beca se li descomptarà la quantitat requerida per retenció de l’IRPF. El 50% de la beca es pagarà una vegada fet públic el veredicte i el 50% restant una vegada lliurat l’audiovisual. L’import de la beca es considerarà equivalent als drets d’autor del treball. Els drets de reproducció de l’audiovisual seran de l’Ajuntament de Gandia, el CEIC Alfons el Vell i la UPV.
Els guanyadors/es de la beca es comprometen a realitzar el documental, en valencià, abans del 17 de setembre de 2018.
El jurat estarà format per membres de les tres institucions convocants, que garanteixen la presència d’experts en l’audiovisual i la gestió del patrimoni. Es valorarà l’originalitat i qualitat del guió, la disponibilitat i qualitat dels mitjans tècnics i humans i el currículum dels membres de cada equip. El veredicte del jurat es produirà al voltant del 15 de maig.
“Seguint l’experiència dels Clips per la Sostenibilitat, l’Ajuntament es compromet a donar-li projecció als mini-documentals: als centres d’interpretació, xarxes socials, fires de turisme, centres educatius, espais públics, etc…”, ha assegurat Ródenas.
Finalment, el representant del Campus de Gandia ha agraït la confiança de l’Ajuntament de Gandia i el CEIC en el centre universitari. “És una experiència interessant per als estudiants, sobretot perquè fomenta la creativitat, ja que el concepte patrimoni està obert”.