– La temàtica del mural serà el comerç i transmetrà valors del comerç responsable i local.
– Alícia Izquierdo: “si has de realitzar les compres millor que ho faces al comerç de proximitat perquè són els teus veïns, veïnes, els teus amics, els teus carrers i és la teua ciutat i, amb açò entre totes i tots generem un teixit viu“
– ’Ser’ és el primer artista de Gandia que participa en el projecte Serpis Urban Art.
– L’artista reflectirà imatges com les del somriure de la dependenta que atén al seu comerç des de fa anys o les del Déu del comerç Mercuri.
Alícia Izquierdo convida a la ciutadana a acostar-se en els pròxims dies per anar veient com la creació va prenent forma “perquè és també una cosa molt sentida que a la fi és veure com una obra d’art s’integra en el teixit urbà de la ciutat“.
La regidora de Polítiques Econòmiques i d’Innovació , Alícia Izquierdo, acompanyada del coordinador del projecte Serpis Urban Art, Eloi Ángel, i l’artista ‘Ser’ encarregat del mural (Edgar Alan Mascarell), han presentat aquest matí en roda de premsa el nou mural que se situarà al carrer Rausell i estarà basat en la temàtica del comerç.
L’objectiu que l’artista pretén aconseguir amb el disseny del mural és el d’apartar graffiti i abordar el mural com si fóra un dels seus quadres per tal que “tota la imageneria que puga brotar de la meua ment es quede reflectida en el mural“, ha manifestat ‘Ser’. Pel que fa als valors que s’inclouran en el dibuix, la regidora ha explicat que són els del “comerç de proximitat, urbà i les compres del dia a dia perquè el comerç dóna vida i els carrers de la ciutat sempre estan plens quan les botigues estan obertes”. Es tractarà d’estendre la idea d’un comerç responsable on “si has de realitzar les compres millor que ho faces al comerç de proximitat perquè són els teus veïns, els teus amics, els teus carrers i és la teua ciutat i, amb açò entre totes i tots generem un teixit viu“.
Respecte al disseny del mural i el seu artista, aquesta vegada hi ha la particularitat de “que es tracta del primer artista de Gandia que pintarà la nostra ciutat perquè fins ara havien sigut tots d’altres ciutats“, ha explicat Alícia Izquierdo. Per la seua banda, l’artista ha explicat que la seua idea és que “el mural evolucione per si mateix. No he volgut fer un disseny ja acabat perquè és repetir una obra, vull que ell sols vaja creixent. Vull mesclar entre el fet figuratiu i l’abstracte“. No obstant això, ha afirmat que en el mural reflexarà “el típic somriure de la xica que atén en una tenda de tota la vida” i també involucrarà al “Déu del comerç Mercuri que li donarà molt de joc“.
Des del Departament de Comerç, segons ha afirmat la regidora “teníem moltíssima il·lusió de formar part també del projecte, ja que no podia quedar-se exclusivament vinculat a qüestions purament de l’art perquè l’art forma part de l’expressió total de la vida i de la vida quotidiana i per això volíem que tots els departaments participaren per dur endavant obres d’art al carrer“. A més, ha aprofitat per “convidar a la ciutadana a acostar-se en els pròxims dies i anar veient com la creació va prenent forma perquè és també una cosa molt sentida que a la fi és veure com una obra d’art s’integra en el teixit urbà de la ciutat“.
El Serpis Urban Art ja compta amb alguns murals que engalanen la ciutat de Gandia amb diferents temàtiques i vessants i, a més, també serveixen per a “denunciar injustícies com el tema dels refugiats amb el mural a la zona del riu Serpis, el maltracte a les dones en República Argentina i també reivindicar els principis d’igualtat i llibertat sexual amb el mural davant del col·legi Gregori Maians pels drets LGTBI” ha declarat Izquierdo. En aquest mural sobre la temàtica del comerç, “vam decidir apostar per Edgar perquè si anem a parlar de comerç local, ha de pintar-ho algun artista local“, ha indicat el coordinador del projecte.
Per últim, Izquierdo ha ressaltat que “la idea i l’objectiu final del projecte és que s’acabe generant un itinerari d’art urbà a la ciutat de Gandia on la gent puga visitar un circuit d’art urbà amb l’explicació de l’artista que ha fet l’obra“. Per això, des de l’Ajuntament de Gandia s’ha volgut donar “llibertat de creació als artistes”, la qual cosa han agraït tant Eloi Ángel com ‘Ser’, per tal “d’aconseguir llevar les connotacions negatives que l’art urbà, fins i tot de vandalisme, i elevar-lo a categoria d’art i de creació artística“.