– Xavi Ródenas: “es tracta d’un bon mecanisme que ens permetrà seguir treballant la regeneració urbana, vinculant les obligacions de l’empresa promotora sobre la base de l’estratègia de les zones verdes que hem posat en marxa en aquesta legislatura

– les empreses promotores seran informades d’una sèrie de terrenys situats a prop de l’Anella Verda per tal de continuar ampliant-la 

 

L’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, ha comparegut aquest matí en roda de premsa acompanyada del coordinador general d’Urbanisme, Vicent Mascarell i el regidor delegat de Gestió responsable de territori, Xavier Ródenas, per anunciar que la Junta de Govern va aprovar dilluns passat la modificació puntual del Pla General per a incentivar actuacions d’ús hoteler dirigit a contribuir al creixement de la ciutat. Aquesta iniciativa aporta noves oportunitats al sector turístic, sempre dins el model basat en l’ètica i la sostenibilitat que s’està impulsant des de l’executiu local. La modificació implica que tota compensació d’edificabilitat vindrà compensada d’espais dotacions verds en zones estratègiques que hem especificat en l’entorn de l’Anella Verda, preferentment. La mesura ha estat consensuada amb el sector empresarial i hoteler.

Xavi Ródenas ha explicat que la mesura no vol dir que es puguen construir “hotels de 12 plantes a tota la ciutat. La normativa urbana a Marxuquera no és la mateixa que a la platja o en els polígons de la ciutat“.
Sobre la iniciativa, el regidor ha expressat que “es tracta d’un bon mecanisme que ens permetrà seguir treballant la regeneració urbana, vinculant les obligacions del promotor sobre la base de l’estratègia de les zones verdes que hem posat en marxa en aquesta legislatura“.

Amb aquesta finalitat, els promotors seran informats d’una sèrie de terrenys situats a prop de l’Anella Verda de la ciutat per tal de continuar ampliant la iniciativa i augmentant els espais verds perquè siguen gaudits per la ciutadania.

Aquesta modificació del PGOU arriba en un moment perfecte, en què Gandia està posicionant-se com una destinació referent en qualitat” va declarar Diana Morant qui ha avançat que “ja hi ha inversors interessats a invertir en la promoció de nous hotels, no només en la platja, sinó també en altres parts de la ciutat” “Com Administració Local, tenim l’obligació de fomentar la col·laboració publicoprivada i de donar a les empreses totes les facilitats perquè puguen vindre a invertir en la nostra ciutat“.

L’alcaldessa ha recordat que aquesta mesura ja s’aplica a la zona de la platja des de fa 13 anys, un instrument molt positiu aprovat quan Jose Manuel Orengo era alcalde dirigit a augmentar la capacitat d’atraure inversions hoteleres.
Aquest mecanisme urbanístic ha permés l’increment d’edificabilitat en els hotels, amb la qual cosa s’han pogut dur a terme importants ampliacions i reformes per modernitzar diversos hotels ja existents, així com la implantació d’un nou hotel de 4 estrelles superior, que serà gestionat pel grup Senator. En aquest cas, lel promotor, a canvi de l’incentiu d’edificabilitat, construirà una nova zona verda de 300 metres quadrats de caràcter públic.

Parlem, per tant, d’una planificació urbanística amb visió de futur que ha donat els seus fruits generant economia i facilitant la renovació de la trama urbana antiga de la platja. En un moment on Gandia torna a ser atractiva per invertir perquè funciona, havíem de fer un pas més, i ampliar-la resta de la ciutat” va incidir la màxima responsable en matèria de turisme de la ciutat, que ha explicat que una vegada posat en marxa el canvi del Pla General, el consistori sol·licitarà una contraprestació pública per accedir a l’incentiu d’edificabilitat.

Finalment, Vicent Mascarell ha remarcat que “l’urbanisme pot revolucionar les ciutats en positiu. És possible compatibilitzar l’incentiu econòmic amb la protecció del territori i ho farem amb aquest instrument“.

La mesura no s’aplicarà en els nuclis antics de la ciutat com són el Centre Històric, Benipeixcar i Beniopa encara que Mascarell va destacar que “treballarem en un pla especial i específic per a aquestes zones“.

Hem treballat amb els tècnics municipals i el sector empresarial durant dos anys i esperem tindre més hotels a la nostra ciutat per desenvolupar el turisme a Gandia” va finalitzar Mascarell.