Dimarts passat va tindre lloc el Consell Local de Comerç, que va presidir l’alcalde de Gandia, José Manuel Prieto, i va coordinar el regidor de Polítiques Econòmiques i Comerç, Ferran Martínez.
En primer lloc, l’alcalde va traslladar l’agraïment i el reconeixement de l’Ajuntament de Gandia “per l’ingent esforç que heu realitzat des del sector del comerç i de l’hostaleria en este darrer any i mig. La pandèmia del coronavirus ens ha obligat a alçar-nos de nou, reinventar-nos i seguir mirant cap al futur amb esperança…. Tenim un gran repte per davant que hem de saber gestionar de forma conjunta. Sabem, per experiència, que la col·laboració público-privada ha esdevingut una de les fórmules de major èxit en els últims temps i l’Ajuntament de Gandia té l’obligació i el desig de seguir fomentant este treball en equip amb tots vosaltres. Aspirem a seguir sent capital, a seguir sent exemple del treball ben fet, a ser ciutat moderna, culta i treballadora. Res de tot això serà possible si no anem de la mà”.
Martínez va fer un balanç de totes les ajudes al Comerç que s’han donat durant la pandèmia, donat que les últimes línies, el Parèntesi IV del Pla Resistir i les ajudes a la digitalització, ja havien finalitzat. Així, el total de les ajudes incentivadores del consum i eliminació de taxes, pal·liatives, transformadores, han beneficiat a 2.893 establiments, empreses i autònoms, poe runa quantia que s’aproxima als 5 milions d’euros.
També s’hi van repassar totes les accions en curs, com ara la tercera edició de Fira Mercat, que finalitza el 5 de novembre, i amb molt bones expectatives per a les 4 mostres restants després del rècord d’11.000 visitants en dos dies a l’Outlet de moda. El Market Place que es presentarà en breu; l’inici dels tallers del programa municipal “Digitalitza el teu comerç”, etc… Finalment, es va decidir treballar en una campanya de Nadal unitària per a tot el comerç urbà de la ciutat.
D’altra banda, un altre aspecte que es va detallar van ser les 24 mesures de caràcter estratègic per al comerç, moltes d’elles contemplades en el projecte que s’està elaborant per a acollir-se a les ajudes europees Next Generation: “Algunes mesures tenen a veure amb l’ocupabilitat, en contribuir a omplir els locals buits de la ciutat i donar facilitats als inversors, altres a estimular determinades activitats… Però, sobretot, la majoria, 17 de les 24, tenen a veure amb contribuir al millor equipament tecnològic dels comerços, hostaleria i serveis”. Ahí entraria la nova edició de les ajudes a la innovació que s’iniciaran en octubre, el Market Place, la creació d’una plataforma de formació i transformació digital, la creació d’una web de comerç, un gran espai q es constituisca en fòrum de tots els aspectes relacionats amb el comerç… I, per últim, la millora dels equipaments i infraestructures relaciones amb el comerç: Pla de senyalètica comercial, serveis d’assessorament d’eficiència energètica i economia digital… Canvis del mobiliari urbà i dels contenidors de residus, papereres intel·ligents, equipament d’ombralls a la ciutat…
“Va ser una reunió molt completa, fins al punt que ens vam emplaçar a una altra reunió de treball amb representants del sector i grups polítics per a continuar desenvolupant aquesta agenda tan densa”, a conclòs Martínez.