L’alcalde de Gandia, José Manuel Prieto, acompanyat del vicealcalde, Josep Alandete, i la regidora de Benestar Social, Inma Rodríguez, ha comparegut aquest matí davant els mitjans de comunicació per tal d’anunciar que Gandia comptarà amb un nou Centre de Dia de Diversitat Funcional, fruit de la col·laboració entre administracions i després que el govern local «haja exigit en reiterades ocasions que la ciutat no es quedara al marge de les inversions previstes en el mapa sociosanitari que havia previst la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives a través del Pla Convivint».
Així, el Centre de Dia de Diversitat Funcional tindrà al voltant de 40 places i estarà dirigit sobretot als joves que acaben la seua etapa educativa en el Centre d’Educació Especial Enric Valor i no tenen un lloc on poder anar-hi, però també a qualsevol altre usuari que ho requerisca. Per a poder fer possible el nou servei sociosanitari, s’ha posat en marxa un model mixt de col·laboració: l’ajuntament cedirà el solar i projectarà i executarà l’obra, mentre que la Diputació de València finançarà l’actuació i la Conselleria dotarà el centre de mobiliari i de personal.
Tal i com ja ha confirmat la Diputació de València mateix, Gandia rebrà una subvenció de 4 milions d’euros de la corporació provincial per a fer realitat el centre de dia.
Respecte al solar per a ubicar el servei, l’ajuntament baralla en aquests moments diverses opcions que s’han oferit a la Diputació i a la Conselleria.«Hem de felicitar-nos donat que una ciutat com Gandia no podia deixar de comptar amb un centre de dia com el que estem anunciant hui. Aquesta infraestructura sociosanitària ve a sumar-se a les accions que està fent Gandia per a ser una capital de la salut i el benestar. Accions l’espai sanitari de Roís de Corella, on el tractament integral de la salut mental serà una de les nostres prioritats; el clúster sociosanitari d’empreses del sector que s’implantaran en Sanxo Llop: el districte digital en matèria de salut, que servirà perquè ací innoven, des de la salut, empreses de tot el món que ja en aquest mes d’octubre començaran a implantar-se», ha conclòs l’alcalde.
Per la seua banda, Alandete ha expressat la satisfacció pel pas que s’ha aconseguit: «Es una molt bona noticia per a la ciutat. Per a nosaltres és molt important que Gandia entrara al Pla Convivint, ja que quan les famílies ens van fer la petició hi estàvem fora». El vicealcalde, a més, ha recalcat la importància que te un servei així: «Era necessari un centre per a persones amb diversitat funcional i aquest pas s’ha aconseguit gràcies al finançament de la Diputació de València… Gandia no deixa ningú enrere».
Finalment, Rodríguez ha recordat que «s’ha complit amb la necessitat d’unes famílies que, en veure que els seus fills finalitzaven la seua etapa a l’Enric Valor, no tenien res». «Era un compromís que teníem amb ells i una necessitat de ciutat i comarca per a tenir un centre adaptat a les sues necessitats on poder ser atesos», ha tancat la regidora de Benestar Social