– De l’11 al 13 de gener Beniopa celebra el seu tradicional Porrat de Sant Antoni.

– Muixeranga, Dansà, revetla, fira, mercat d’artesania i circ, matinal motera i exhibició hípica, són algunes de les activitats de les quals podrà gaudir la ciutadania.

 

La presidenta de la Junta de Districte de Beniopa, Laura Morant, acompanyada de l’Animador Sociocultural de l’Ajuntament, Joanjo Reig, i del representant veïnal, Juan María Llopis, ha presentat aquest matí la programació de la festivitat de Sant Antoni en Beniopa 2019, que tindrà lloc de l’11 al 13 gener, i que inclou activitats per a tots els públics, entre les quals destaquen el tradicional Porrat, el Mercat d’Artesania i Circ, i la Revetla de Sant Antoni.

 

Morant ha explicat que “enguany s’ha recuperat la tradició de celebrar el Porrat als carrers del centre del districte”.

Encara que la inauguració oficial serà el dissabte a les 13 hores, el divendres ja comencen les activitats. Hi haurà animació lectora i tallers a la biblioteca del barri per al públic infantil. A partir de les 17 hores estarà instal·lada la Fira per a xiquets i xiquetes a preu especial, només el divendres, de 1,50 euros.

 

El dissabte 12, a les 20 hores, es procedirà a la crema de la foguera de Sant Antoni en la plaça del Campanar. La XII Mostra d’Associacions de Beniopa oferirà productes artesanals en la Plaça Major, el dissabte 12  i diumenge 13.

La participació de l’Associació de Dolçainers i Tabaleters la Safor, la Muixeranga de la Safor i la Dansà a càrrec del Grup Rebombori, també formaran part de les activitats.

Mitja hora abans de la crema de la foguera, la Falla Beniopa repartirà bunyols de carabassa i mistela als assistents.

No faltarà la música al llarg del cap de setmana. El divendres a les 23.30 tindrà lloc l’actuació dels Jotajayber en la carpa del carrer Barranc. El dissabte, a les 23 hores, començarà el Remember Festival Pravatta, festival DJ’S en la carpa.

 

El diumenge 13, les activitats començaran de bon matí, ja que l’última jornada del porrat coincideix amb la XVIII edició del Quilòmetre Vertical.

Per la seua part, Reig ha comentat que ”és una tornada a l’essència d’aquest esdeveniment i, enguany, s’ha fet  un esforç per a portar-lo als carrers del barri antic”.

 Aquesta edició compta amb una àmplia participació de col·lectius i entitats col·laboradores.

Finalment, Llopis ha explicat la veneració cap a Sant Antoni, protector dels animals. “En Beniopa existia el costum que el dia de Sant Antoni, els cavalls i rucs, corrien pel poble. Aqueix dia no treballaven”, ha afegit.

Aquesta tradició es va perdre allà pels anys setanta. En 1990 es va recuperar la crema de la foguera i  la benedicció dels animals. Va ser en 2006 quan es va afegir al porrat el mercat tradicional.

La regidora ha animat la ciutadania a participar del Porrat de Beniopa, el primer de l’any, i ha agraït la col·laboració de les diferents associacions i col·lectius del districte.