El desastre econòmic d’Orengo obliga a extranys volantins financers que encareixen el producte final

PROBLEMES LIQUIDITAT: El BLOC-Verds denuncia que la situació econòmica és tan greu que, per exemple, s’estan formalitzant pòlisses de tresoreria “en quantitats realment considerables: en estos moments tenim pòlisses vives per valor de 24 milions d’euros (està adjunta la relació), quan l’any passat en foren 10”.

FACTURES EXTRAPRESSUPOSTÀRIES: En els dos mesos que portem d’any s’han reconegut factures extrapressupostàries per valor de 2,3 milions d’euros que han de ser pagats amb els diners del pressupost actual o amb el romanent líquid de tresoreria que queda del cànon de l’aigua.

EXEMPLES D’ENGINYERIA FINANCERA:

L’Ajuntament es lloga a sí mateix un baix comercial (a través de l’empresa pública) per ubicar el departament de trànsit i mobilitat. I ho fa pel mòdic preu de 4.500 euros mensuals per un local de 320 m2 ! “És a dir, l’Ajuntament li paga a la seua empresa per un local seu i a un preu que, per a nosaltres, està totalment fora de mercat”.

L’Ajuntament li dóna 3 milions d’euros a l’empresa pública de la despesa corrent i esta li’ls torna a l’Ajuntament comprant-li parcel·les però ara, com que l’ingrés és per la venda de sòl, l’Ajuntament ja pot destinar-los a inversions. “Que tenim limitat el préstec? No passa res: li donem diners a l’empresa i esta ens els torna comprant-nos sòl”.

JOSEP MIQUEL MOYA: “Estem parlant ja d’una perversió excessiva que demostra, d’una banda, la falta de capacitat econòmica de l’Ajuntament i, d’una altra, la irresponsabilitat que s’està tenint en la gestió econòmica perquè, lògicament, estos diners que li paga l’empresa a l’Ajuntament són a costa d’un major deute de l’empresa que després haurà de vendre els pisos als ciutadans a uns preus superiors que si els haguera construït directament l’Ajuntament perquè no hauria pagat el sòl ja que era d’ell”.

Arxivat en: Economia i Ocupació

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *