El govern torna a pujar el rebut de l’aigua 10 minuts abans del plenari

Amb l’excusa d’una “correcció d’errades” Orengo ha aplicat un augment del 50 per cent sobre la tarifa de l’aigua que acaba de pujar.

El nou increment afectarà de forma immediata a un 80 per cent dels habitatges i al 100 % d’ací dos anys.

El BLOC-Verds denuncia la nova mesura ‘abusiva’ i les formes emprades per amagar que la pujada del rebut de l’aigua serà molt superior a l’anunciada.

“Per la porta de darrere”. Així ha qualificat el Bloc-Verds el nou increment del 80 per cent dels rebuts de l’aigua. És a dir, un augment sobre l’augment. I és que el govern municipal de Gandia va informar només 10 minuts abans de l’inici del Ple – on s’havia d’aprovar la pujada – un nou augment a causa d’una ‘correcció d’errors’ al coeficient de ponderació en base al calibre de comptadors. “La tarifa fixa d’inversions es manté per als de 13 mm, però es multiplica per 1’5 per als de 15 mm” Segons denuncien, es veuran afectats per “l’augment de l’augment” el 80 per cent dels comptadors de la ciutat. A més, si tenim en compte que en dos anys es canviaran tots els comptadors, “l’increment s’estendrà al 100 per cent dels habitatges quan finalitze aquest període”

Per aquesta raó, els econacionalistes han denunciat les formes emprades pel govern, així com el nou increment abusiu de la tarifa de l’aigua. En aquesta sentit, han recordat que els augments seran constants al llarg de la concessió i que, “com ja advertírem en el seu dia, acabarà sent de més del 200 % al final de la mateixa, si atenem a la fórmula de revisió aprovada”.

Arxivat en: Urbanisme i Medi Ambient

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *