Josep M. Moya: “Els nacionalistes ens sentim un poc més orfes”

A més, el secretari general del BLOC, Enric Morera, ha comunicat este matí que la mort del pare Vicent Faus ha suposat “un colp molt dur per al valencianisme perquè el pare Faus era un homenot de la ciutat de València, un homenot de la Safor d’adopció i, al remat, un homenot del País Valencià i va estar un puntal essencial en la recuperació cultural i lingüística del nostre poble”.

Vicent Faus, pare escolapi, va estar un valencianista actiu i compromés, que treballà sempre per la seua fe i també per un grandíssim amor cap a la seua pàtria. De fet, en els anys del franquisme va tindre quantiosos problemes per fer les misses en valencià, i prova d’això és que va estar denunciat per gent que no tolerava l’ús de la llengua pròpia del nostre poble en les homilies i per això ba acabar declarant en moltes ocasions en la comissaria.

El pare Faus recuperà el Cant de la Sibil·la en l’ermita de Santa Anna i va ser l’impulsor de recuperar el ric arxiu històric comarcal. En l’any 2001, el BLOC de la Safor va distingir al religiós amb el premi Abril de l’any 2001. Enric Morera assistirà al funeral que se celebrarà l’església de l’Escola Pia de Gandia, el proper dimecres.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *