El portaveu del BLOC-Verds denuncia que Boix s’ha inventat una mentida per justificar la negativa a que ell pogués veure la documentació del tramvia. “No recorde si, durant la mitja hora d’espera a que el Sr. Boix llegira la documentació, vaig enviar algun missatge. Però, en tot cas, no crec que això siga cap motiu per negar-nos la consulta dels papers que teníem damunt de la taula i a la que, com a membre de la mesa, tinc lliure accés. Però, com no ens poden impedir veure la documentació eternament, ho hem fet hui”.

Els econacionalistes denuncien que haurem de pagar 3,5 milions d’euros cada any durant els 50 anys de la concessió, és a dir, 175 milions d’euros. “Són 10.000 euros diaris i suposarien, per exemple, la construcció d’un col·legi cada dos anys, 3 guarderies anuals o 4 hospitals comarcals. Poca broma!”.

La UTE aspirant (a la construcció del segon tram i la gestió integral del tramvia) calcula uns costos d’explotació del servei dels dos trams de 3,7 milions d’euros anuals. És a dir, el que costa tindre en funcionament i mantindre el tramvia, al marge de la inversió en la construcció. “I, curiosament, eixa és aproximadament (3,5 milions) el que demanen d’aportació municipal anual”.

Moya desmenteix que el projecte no costarà diners a la ciutadania: “Diuen que es pagaran amb quotes d’urbanització o amb PMS: Quines quotes d’urbanització? Potser les de l’augment de la superfície urbanitzable del nou Pla General? Estan treballant en eixe sentit? Ja tenen decidit el nou Pla General? No s’havia d’encetar un procés de participació ciutadana i política? O venda de PMS, és a dir, patrimoni municipal: acàs això no són diners, vendre el patrimoni per pagar el tramvia?”.

Alerten també de l’impacte que suposarà la catenària aèria per la primera línia de platja, aspectes que el Bloc ja va al·legar en el primer tram i al·legarà en la tramitació del projecte definitiu d’este.