EL BLOC-Verds Compromís torna a demanar la protecció de la Bassa de Vivanco i el Camí de la Torre dels Pares

Els econacionalistes presenten una al·legació perquè la Generalitat incloga aquests dos elements en l’entorn de protecció del Bé d’Interés Cultural de l’Alqueria, al temps que demanen a l’Ajuntament que ho reclame també.
Josep M. Moya emplaça el consistori a que elabore “d’una vegada per totes” el Pla Especial de Protecció a què l’obliga la llei.

El Grup Municipal del BLOC-Verds Compromís a l’Ajuntament de Gandia ha fet públic aquest matí una al·legació a l’ampliació de l’entorn de protecció de l’Alqueria de la Torre dels Pares, resolt per la Direcció General de Patrimoni Cultural Valencià el 16 de maig.

L’al·legació és ben senzilla: demanen que s’incloga també dins de l’entorn de protecció tant la Bassa de Vivanco com el Camí, elements ambdós, íntimament lligats a la pròpia alqueria, i d’un indubtable interés i valor tant històric com paisatgístic i etnogràfic.

Cal recordar que la Torre dels Pares era, per llei, Bé d’Interés Cultural però no havia estat inscrita en el registre de la Conselleria i, per tant, no comptava ni amb un entorn de protecció ni amb un pla especial de protecció aprovats. En juny del 2010, la Generalitat Valenciana inscriu, per fi, l’immoble en l’inventari de BICs i demana a l’ajuntament que delimite l’entorn de protecció. Paral·lelament, es va produir una opció de compra de l’edifici per l’Ajuntament de Gandia, després de dos anys.

“Davant de la inactivitat de l’Ajuntament, la Conselleria va aprovar a octubre eixe entorn de protecció, en el que quedaven fora tant la Bassa de Vivanco com una part important del camí. Nosaltres presentàrem una al·legació en eixe sentit i convidàrem l’Ajuntament a sumar-se. Però este va afirmar, inexplicablement, que no anava a al·legar sinó protegir els dos elements, al marge de l’entorn de la Torre dels Pares”.

Ara, en el mes de maig de 2011, la Generalitat ha eixamplat l’entorn de protecció de la Torre dels Pares, de la qual cosa s’alegren els econacionalistes, però torna a deixar fora tant el Camí com la Bassa. Però, a més, “descobrim que, en contra del que es va dir públicament, l‘Ajuntament de Gandia, desgraciadament, no ha encetat cap procediment per protegir-los”.

Arxivat en: Urbanisme i Medi Ambient

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *