EL BLOC-Verds Compromís vol evitar l’enderrocament de l’alqueria Peiró

Els econacionalistes sol·liciten al govern que es facen les gestions necessàries per evitar la desaparició de l’edifici, afectat per les obres d’urbanització del Sector Les Foies al Grau de Gandia.

Josep M Moya també demana que s’articulen les mesures que es consideren convenients per poder mantenir en condicions adequades l’edifici i evitar el seu deteriorament progressiu.

Finalment, reclament que s’incloga el jardí de l’alqueria dins del catàleg d’arbres i arbredes protegides de la ciutat de Gandia i que s’encete el procés per incloure l’alqueria en el Catàleg de Béns i Espais Protegits de Gandia.
A hores d’ara, s’estan executant les obres d’urbanització del Sector Les Foies al Grau de Gandia, partida en la qual hi ha l’alqueria anomenada de Peiró o de Sant Joan, que es troba a una parcel·la amb qualificació comercial (càmping), subjecta a un posterior pla parcial.

Per al BLOC-Verds Compromís és evident que l’alqueria de Sant Joan té un especial interés natural, etnològic i paisatgístic. Així, apareix al catàleg de custòdia “Patrimoni Verd”, editat pel Departament de Medi Ambient de l’Ajuntament de Gandia, com a element singular eco-cultural, mentre que el seu jardí està inscrit també com a element singular natural perquè compta amb espècies molt diverses i exemplars centenaris. D’altra banda, també està inscrita en el Catàleg de Béns Immobles Etnològics de la Generalitat Valenciana amb el codi 11006.

Els econacionalistes consideren que, tot i aparéixer en el projecte de reparcel·lació com element a indemnitzar, no és imprescindible el seu enderroc ja que no afecta a l’execució de cap de les infrastructures de la urbanització.

Arxivat en: Urbanisme i Medi Ambient

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *