El pla d’ajust de Torró és un frau electoral

El BLOC-Verds: Compromís a l’Ajuntament de Gandia considera que el Pla d’Ajust presentat pel govern local “és una estafa”, perquè incompleix la promesa electoral del PP de més treball i menys impostos.

JOSEP M MOYA: “És molt injust perquè carrega la mala gestió anterior sobre la ciutadania. Així, preveu un augment brutal dels impostos (IBI, 27% en cinc anys) taxes i preus públics, la privatització i l’encariment de serveis com el transport, les escolestes públiques… A més de l’acomiadament d’un centenar de treballadors i treballadores de l’ajuntament”.

Gandia, 28 de març de 2012.-
El BLOC-Verds: Compromís considera que el PP està aprofitant l’endeutament, derivat de la “pèssima gestió del govern anterior”, per introduir aspectes de la seua filosofia i desdir-se d’allò que va criticar durament quan era oposició. “No s’hi val argumentar la situació econòmica, perquè ja la coneixien i la denunciaren a l’igual que nosaltres”.

D’altra banda, el portaveu del BLOC-Compromís ha desmentit que el decret del govern espanyol obligue a augmentar els impostos i a acomiadar treballadores i treballadors. “El Pla obliga a un pla d’ajust que garantisca ingressos i reduisca despeses, però la concreció és collita pròpia de Torró”.

Moya ha concretat les mesures del Pla d’Ajust dels populars. En primer lloc, l’augment “brutal” dels impostos i totes les taxes i preus públics existents:

–          L’IBI, pujarà un 27% en 5 anys. “Un rebut de 500 euros de contribució pot arribar a 650 en 5 anys, perquè es capaciten augments anuals del 2 per cent”.
–           Els preus dels serveis esportius pugen un 83% i un 80 els de la UPG, entre altres…
–          A més es deixa la porta oberta a la creació de noves taxes.

El capítol de reducció de personal és el que representa  la part més important de l’estalvi. Tot i que a hores d’ara continua negociant-se amb els sindicats, es contempla un retall de 107 llocs de treball al consistori, sobretot interins i la no renovació de comissions de serveis. “Encara que estem convençuts que no s’acomiadaran tots els interins, ni es llevaran totes les comissions de serveis. Sense anar més lluny, perquè Torró no prescindirà del seu fitxatge estrella, Cristina Serrano, que està en comissió de serveis”.  

El Pla d’Ajust també contempla la privatització de serveis que, assegura Moya, acabarà encarint-los o la disminució d’ajudes, per exemple, al transport públic urbà.

Un altre apartat important que ha denunciat Compromís és el del cobrament dels cànons anticipats:

–          Pel subministrament energètic (no tenen cap informació).
–          Per la nova concessió de l’aigua, que tindrà com a conseqüència un augment de la tarifa del 75% en 2016.
–          Cànon del cementeri, el qual es privatitzarà.
“Tots recordem les crítiques del PP als cànons l’anterior legislatura i el que diu l’interventor mateix o l’auditoria que la utilització del cobrament de recursos extraordinaris per despesa corrent va ser una de les causes del col·lapse econòmic de l’ajuntament”.

Però tot no han estat crítiques, ja que el BLOC-Compromís veu positives altres mesures com la creació d’una Central de Compres o l’Oficina de Control Pressupostari.

Arxivat en: Economia i Ocupació

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *