El BLOC JOVE llança la campanya #hiprocritesIVA per denunciar la pujada d’impostos i “retratar el posicionament canviant de PP i PSOE”.

La presentació de la campanya ha comptat amb la presència del diputat de Compromís a les Corts, Fran Ferri i la secretària local del BLOC JOVE, Laura Morant.

Gandia, 20 de juliol de 2012.- El BLOC JOVE presenta una nova campanya a través de la pàgina: hipocritesiva.wordpress.com. Les joventuts valencianistes han apostat per un lema contundent però objectiu (una actitud hipòcrita és “aquella que simula qualitats, pensaments i sentiments que no té”). No obstant, el contingut tracta amb rigor un recull de declaracions fetes pels diferents grups polítics pel que fa a la pujada de l’IVA, notes de premsa, actes de plenari, imatges, videos, fotos…

“Volem que, amb este material, la gent puga extraure les seus pròpies conclusions”.

Amb aquesta campanya pretenen que la informació es transmeta boca orella, persona a persona i per la xarxa. El BLOC JOVE de Gandia i La Safor-Valldigna convida la joventut a fer les seues aportacions sobre la pujada de l’IVA i la resta d’impostos, i els posicionaments “hipòcrites” del passat d’alguns partits; qui vulga ho pot fer mitjançant el hastag de Twitter #hipocritesIVA. El BLOC JOVE comarcal també ha començat una encartellada per la comarca, amb un pòster de la campanya. “És una campanya amb arguments polítics, presentada en persona, difosa per la xarxa i present al carrer”.

“Us presentem també un seguit d’alternatives a la pujada injustificada de l’IVA, que, des del BLOC JOVE, sabem que ajudarien a alleugerir els efectes de la crisi; i a remuntar veritablement l’economia, sense que la ciutadania veiera perjudicats els seus drets socials i laborals”.

Laura Morant, secretària local del BLOC JOVE de Gandia, ha manifestat “que necessitem governants que no siguen hipòcrites, governants que no facen campanyes, com la que feren els populars recollint signatures contra la pujada de l’IVA, amb el seu eslògan de “no més impostos, no més atur, no més mentides. Pots confiar!” El temps ens ha donat la raó, no podem confiar, el PP va dir que no pujaria l’IVA i ha enganyat tota una ciutadania”.

Fran Ferri, diputat de la Coalició Compromís i secratari general del BLOC JOVE, ha volgut recordar que “no hem d’oblidar que la pujada de l’IVA afectarà el consum, que caurà, i afectarà els petits comerciants i els autònoms ja que no podran competir contra les grans empreses”.

Les joventuts de Compromís pensen que el govern de l’estat manifesta, per excusar-se, que l’IVA a Europa és més alt que a l’estat espanyol, però cal preguntar-se com són els sous a Europa: molt més alts que a l’estat espanyol. “A més, no té sentit que,  encara ens vulguen vendre que és una mesura d’estalvi i per reduir el dèficit; no és una altra cosa que una mesura recaptatòria, solament per arreplegar diners. I saben, sobradament, que hi ha alternatives. Nosaltres amb la nostra campanya ens en demostrem algunes.”

Roda de premsa de Fran Ferri i Laura Morant: