El diputat a les Corts també va voler donar recolzament a totes les persones que estan sofrint les retallades del govern valencià i estatal amb el sistema educatiu.

El diputat per Compromís a les Corts Valencianes, Fran Ferri, va visitar divendres 20 de juliol la seu actual de la Universitat d’Estiu de Gandia (UEG), per interessar-se per la situació actual de l’entitat i les seues activitats. El director del Centre Internacional de Gandia (CIG), l’historiador de l’art Josep Montesinos, el va rebre al seu despatx, on, acompanyats per Alícia Izquierdo i Jordi Puig, van compartir el paper de la Universitat d’Estiu i del CIG en la Safor.

Ferri va voler mostrar el seu suport a l’entitat i es va interessar per la situació actual que travessa la institució. “Volem ser una ferramenta al servei de les persones i de les entitats com el CIG, que forma part de la Universitat de València”, va aclarir Ferri.

Ferri i Montesinos van repassar l’actualitat, la delicada situació econòmica perquè travessa, la capacitat de redissenyar les activitats per tal de poder reexir en un moment de crisi com l’actual; i van destacar, en este sentit, el nou paper que juguen les entitats locals i institucions com l’AVL, amb qui el CIG constituïrà un Espai Valencià de Llengua i Cultura.

 

Suport a la comunitat educativa.

Els representants de Compromís van aprofitar la reunió per reiterar el suport al centre així com a totes les persones que treballen en el nostre sistema educatiu. I és que a la jornada inaugural de la UEG de 2012, sindicats i professorat, així com mares i pares, van protestar davant la visita del director general d’Universitats de la Generalitat, José Miguel Saval, i l’alcalde de la ciutat, Arturo Torró. “El PP intentarà fer-nos veure que les persones que protestaren a l’acte d’inauguració ho feren contra la universitat, i res més lluny de la realitat”. Ferri va explicar que “precisament perquè la majoria d’eixa gent ha desenvolupat l’esperit crític que fomenta la universitat, s’ha plantat davant d’un govern que li retalla el finançament, que acomiada professorat sense cap criteri, que augmenta el preu de les matrícules i que massifica l’alumnat a les aules”.