Compromís exigeix a la Conselleria de Sanitat que busque solucions per poder finalitzar les obres, dotar l’hospital amb l’equipament necessari i crear les plantilles de personal que puguen oferir un servei públic hospitalari en condicions.

Gandia, 23 de juliol de 2012.-  Recentment s’han publicat notícies en diversos mitjans de comunicació que alerten de l’abandonament de les obres del futur hospital comarcal, com a conseqüència de la recissió unilateral del contracte per part de la Generalitat amb l’empresa constructora.

Per al Grup Municipal del BLOC-Verds: Compromís a l’Ajuntament de Gandia la notícia resulta  complicada d’entendre si tenim en compte les declaracions realitzades fa mes i mig pel Conseller de Sanitat, en una visita realitzada a la nostra ciutat, quan afirmava que hi havia previstes consignacions suficients per acabar l’obra enguany i per a equipar-la durant els exercicis 2013 i 2014.

El regidor Facund Puig lamenta la notícia, perquè es tracta d’una infrastructura molt esperada, amb molts anys de retard i ha mostrat la seua preocupació “si tenim en compte les condicions actuals de l’hospital Francesc de Borja”. A més, per l’edil econacionalista l’abandonament indefinit de les obres pot comportar el degradament de les instal·lacions ja fetes, amb el conseqüent perill de vandalisme, “el que comportarà una major inversió posterior”.

Compromís recorda que el passat mes de gener ja va presentar una moció al Ple rebutjant qualsevol tipus d’intent de privatització del futur hospital, davant la impossibilitat de la Generalitat de finalitzar les obres. La notícia va estar desmentida per l’administració autonòmica i l’alcalde de Gandia mateix.