Torró prepara també un impost per als propietaris de gossos

Compromís considera que en lloc de castigar encara més la butxaca de la ciutadania, cal augmentar les campanyes de conscienciació i aplicar les sancions que ja estableixen les ordenances municipals.  

FACUND PUIG: “El nou impost pot ser desmotivador, ja que hi ha gent que pensarà que no té sentit recollir els excrements, perquè ja paga per tal que ho facen els serveis municipals”.

Gandia, 28 de setembre de 2012._
Al darrer Consell de Participació Ciutadana, l’alcalde de Gandia va informar de la posada en marxa d’un nou impost municipal de 20 euros a l’any per als propietaris de gossos. D’aquesta manera, segons Torró es sufragaria un nou servei de neteja d’excrements.

Doncs bé, el BLOC-Compromís de Gandia s’ha manifestat “radicalment en contra” de la mesura per diverses raons: En primer lloc, per una qüestió econòmica, “perquè és immoral, en aquests moments, castigar encara més les butxaca de la ciutadania”.

Per al regidor, Facund Puig l’altre motiu és el pedagògic. I és que assegura que la mesura pot ser desmotivadora front a les campanyes de sensibilització, “ja que la gent pensarà que no té sentir recollir els excrements, perquè ja paga perquè ho facen els serveis municipals”.

Precisament, Compromís considera que l’Ajuntament hauria d’incrementar les campanyes informatives i de conscienciació per a la utilització dels ‘pipi-can’ i l’arreplega d’excrements d’animals. “Cal també ser més efectius en l’aplicació de les sancions municipals. D’aquestes multes, per exemple, de la gent que no compleix, es pot pagar un servei complementari de neteja i que no acaben pagant  justos per pecadors”.

El BLOC-Verds: Compromís denuncia que el nou impost respon a l’afany recaptatori del govern del PP, el qual hauria d’apostar per la racionalització de la despesa, més que per l’augment de les imposicions. Puig ha recordat que la ciutadania ja està patint l’augment d’impostos i taxes com l’IBI, les activitats esportives o la Universitat Popular, entre altres.

Arxivat en: Urbanisme i Medi Ambient

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *