El BLOC-Verds Compromís de Gandia considera que la proposta de pressupost municipal presentat pel Govern del PP per al 2013 és a hores d’ara “irreal”

El passat dimecres es celebrà la primera comissió per a la preparació del Pressupost Municipal de l’Ajuntament de Gandia per a l’any 2013; una comissió a la que cal recordar que el grup del BLOC Compromís acudirem amb un sol full resum genèric sense cap tipus de detall. Tot i això, amb la informació presentada, i a la vista de les xifres que d’ella es desprenen, el nostre grup vol fer les següents apreciacions:

 • L’Ajuntament de Gandia sembla ser que està en converses amb el Ministeri d’Economia i Hisenda per tal de trobar eixida a la greu situació econòmica de la hisenda municipal, i el nostre grup considera, i així ho vam manifestar, que si és així, la proposta de Pressupost per al 2013 és en estos moments “irreal”, i per tant deurien haver esperat a presentar-la una vegada finalitzades eixes converses i sabent les conclusions finals, perquè depenent de les resolucions la partida de despeses i el balanç pressupostari serien unes o unes altres.
 • Pel que fa als ingressos, el grup del BLOC:Compromís observem:
  • Per una banda, l’Ajuntament pretén recaptar 5 milions d’€ de cànons anticipats ( 2 milions cànon aigua i 3 milions cànon cementeri). Una mesura que cal recordar-li al PP que va criticar ferotgement l’anterior legislatura, per allò de provocar un augment considerable de les quantitats a pagar pels usuaris o per ser una mesura de “pa per a hui, fam per a demà”, en les quals coincidíem, i que ara sembla ser han oblidat i utilitzen ells també.
  • Per l’altra, i en contra del criteri del BLOC:Compromís, l’Ajuntament incrementa la partida d’impostos municipals, fruit de la brutal pujada d’impostos, com l’IBI o IVTM, aprovada fa uns dies, tot i ser conscients de les crítiques de moltíssims ciutadans i ciutadanes a la mesura.
 • I pel que fa a les despeses:
  • En primer lloc, una apreciació sobre una nova partida de “fons de contingència” obligatòria contemplada al pressupost. Una partida que convé recordar que els tècnics municipals van manifestar a la comissió que deuria ser per a despeses imprevistes, i no per al que sembla ser que destina el PP, amb una quantitat exagerada (3.5 milios d’€ aprox.) per destinar a excessos de despesa.
  • En segon lloc, la nostra crítica a la partida destinada a despesa de personal. Una partida que a pesar de la greu situació econòmica de l’Ajuntament, el PP continua mantenint amb la gran quantitat de persones contractades a dit, tant des de l’Ajuntament com des de l’empres pública.
  • I per últim, fent referència a la partida de subvencions corrents el BLOC:Compromís vam sol·licitar informació sobre els retalls contemplats per a la mateixa de al voltant d’1,3 milions d’€, i que no van tindre a bé donar-nos i per tant no sabem a qui afectarà i de quina manera…
Arxivat en: Economia i Ocupació

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *