Consideren que confondre la necessària reparació dels desperfectes amb una remodelació i intercanvi d’usos és una “autèntica bogeria”, insuportable econòmicament.   

LORENA MILVAQUES: “Amb actuacions com estes, la ciutat cada dia estarà més endeutada, i les famílies continuaran havent de sobreviure com puguen als augments d’impostos, les pujades de taxes o les reduccions dels seus ingressos…”.

Gandia, 14 de desembre de 2012.-

La portaveu del Grup Municipal del BLOC-Verds: Compromís a l’Ajuntament de Gandia, Lorena Milvaques ha estat molt contundent hui en criticar l’anunci de l’Alcalde de Gandia, Arturo Torró, de remodelar les places Tirant i del Prado, “una altra de les grans bogeries a les que ja ens té acostumats últimament el PP. Una bogeria que ens repercutirà a la butxaca de totes i tots els ciutadans, i que com ja va dir la Sra. Carla Ripoll al 2007, sent regidora del PP: “ és intolerable que es jugue amb els diners dels gandians”.”

Perquè, pel que fa a la qüestió econòmica, Milvaques ha recordat que estem parlant de dos inversions (una, al voltant de 1.680.000 euros i, una altra  altra al voltant de 700.000 €). “És a dir, una despesa de vora 2 milions i mig d’euros, totalment innecessària, que segons Torró ens arribaran no sabem ben bé d’on. Segons ell, del Pla Confiança i de fórmules màgiques de creació d’empreses mixtes que aportaran capital… Quan allò cert és que ni l’Ajuntament, ni la Generalitat tenen diners per a invertir, tal i com ha quedat reflectit al projecte de pressupostos de 2013, ni les fòrmules màgiques ho són tant. I si no temps al temps…”.

Segons la portaveu de Compromís, “amb actuacions com estes, la ciutat cada dia estarà més endeutada, i les famílies continuaran havent de sobreviure com puguen als auments d’impostos, les pujades de taxes i les reduccions dels seus ingressos… Cosa que resulta immoral en els temps tan durs que corren.”

D’altra banda, Milvaques ha acusat el govern de barrejar dos qüestions: reparació i remodelació, coses mal fetes del projecte original i la nova idea de Torró. “Nosaltres estem d’acord en que la reparació del paviment de la plaça i totes les deficiències que puguen haver-hi són necessàries, però qüestionem en un moment com este la remodelació, tant d’una plaça com de l’altra. I la qüestionem com dic, per la situació econòmica en la que ens trobem en estos moments però també, pels motius que mouen a fer-ho.”

Torró parla de canviar les concepcions d’ambdues places:

Aquella que es va plantejar com a plaça diàfana (plaça del Prado) com a espai a utilitzar per les associacions, “i que el PP va aprovar i donar suport amb gran entusiasme” , ara la converteixen en polivalent. “I jo em pregunte? Que no ho era ja, Sr. Torró? quina és la diferència de plantejament? Perquè jo no la veig, l’única cosa que incorpora és el tancament de la coberta… o el canvi de faroles,  el canvi de pérgoles,  el canvi de jardineres… Coses que en estos moments díficils per a la ciutat, el nostre grup considera totalment innecessàries.”

I aquella que es va plantejar coma zona comercial (plaça Tirant), i que ja conté espais per a tal fi, que acabant d’acondicionar-los i dotant-los de contingut podríem posar en funcionament de forma immediata, “ara la desfem (i dic desfem perquè he llegit que diu Torró que no li agrada, i que tombarà els locals, acabats de fer, i que costaren aproximadament un milió d’euros)”, i la convertim en una plaça diàfana.

D’altra banda, el Bloc-Compromís també ha manifestat el malestar del seu grup, com a representants d’una part de la ciutadania, per les formes d’actuar del govern del PP, “que tant criticava en l’anterior legislatura al Sr. Orengo i ara fa exactament el mateix. I és que asseguren que dos projectes com estos, que afecten estructuralment i econòmica la ciutat, “Torró no ha sigut capaç ni de presentar-nos-els formalment a cap comissió, sinó que novament hem hagut d’assabentar-nos a les diverses reunions on l’ha fet públic”.