Milvaques i Puig anuncien que no acudiran a la visita a Gandia del President de la Generalitat per presentar la campanya “No estigues sol al Nadal”.

Acusen el govern valencià de fallar en l’ajuda als més desvalguts i utilitzar-los, ara, per fer-se la fotografia.

Des del Gabinet de l’Alcaldia de l’Ajuntament de Gandia ens van convidar anit a la visita que el President de la Generalitat i la Consellera de Benestar Social realitzaran hui a un hotel de la platja de Gandia per tal de promocionar la campanya No estigues sol al Nadal.

Amb este comunicat de premsa, els regidors del BLOC-Verds Compromís a l’Ajuntament de Gandia volem fer públic que no acudirem a la recepció que hi ha prevista.

El nostre grup municipal no té res en contra de la campanya esmentada, però no donarà suport a una visita que té molt de muntatge publicitari i de llavada de cara i gens d’assumpció de responsabilitats pels dèficits en matèria de benestar social demostrat pel govern autonòmic valencià.

Hem esperat la visita dels màxims representants del govern valencià perquè ens explicaren els retalls en serveis socials, el desmantellament de l’ajuda a la dependència, el retard injustificat del pagament de les ajudes als col·lectius que treballen amb persones discapacitades, la desaparició de programes que ajudaven a respirar a famílies amb persones minusvàlides, la instauració del copagament en serveis sanitaris per a malalts crònics i persones amb escassos recursos, les modificacions introduïdes en relació a la renda garantida de ciutadania que elimina el caràcter retroactiu de les ajudes…  I eixa visita mai s’ha produït.

El govern valencià ha fallat en l’ajuda als més desvalguts. I ha fallat tant en les grans actuacions (Càritas va fer públic que les ajudes socials s’havien retallat un 78% en els últims tres anys a pesar de l’increment més que evident de la pobresa) com en les de detall (la Consellera va permetre que Elvira Murcia, la dependent malalta d’ostegènesi imperfecta, estiguera 55 hores encadenada al ras, davant del Palau de la Generalitat, per reclamar els diners que el govern valencià li devia abans de rebre-la). El govern valencià només necessita els que menys tenen per a fer-se la fotografia.

Per totes eixes raons, els representants del Bloc-Verds: Compromís a l’Ajuntament de Gandia no acudirem a rebre el President de la Generalitat i la Consellera de Benestar Social. Preferim estar sols en Nadal que acompanyats d’Alberto Fabra.