Regidors del BLOC de Dénia, Oliva i Gandia denuncien l’oblit de PP i PSOE o la utilització electoral, per part dels dos grans partits, d’aquesta infrastructura “tan necessària des del punt de vista social i econòmic per vertebrar les comarques de La Safor i La Marina Alta”.

La Generalitat rebutja una esmena del Grup Parlamentari Compromís als Pressupostos de la Generalitat de 2013 per tal de mamprendre la línia ferroviària.

Gandia, 26 de desembre de 2012.-

Els regidors del BLOC-Compromís de Gandia (Lorena Milvaques), Oliva (Vicent Canet) i Dénia (Josep Crespo) i el secretari local i ex acalde de la capital de La Marina Alta, Sebastià Garcia, han comparegut hui a Gandia per reivindicar el tren Gandia-Oliva-Dénia, després que el PP rebutjara la setmana passada una esmena del Grup Compromís a les Corts als Pressupostos de la Generalitat per a 2013 per incloure-hi el projecte.

La portaveu de Compromís a Gandia, Lorena Milvaques ha recordat la importància “vital de la línia ferroviària per al desenvolupament social i econòmic de les dues comarques veïnes. Una promesa incomplida sistemàticament des dels anys 90, des del primer govern d’Eduardo Zaplana”.  

Precisament, tan el regidor, com el secretari local del BLOC a Dénia han insistit en la necessitat d’un canvi real al cap de la política valenciana per fer realitat aquestes i altres demandes històriques, “després de molts anys d’oblit de PSOE i PP, que s’han alternat a les diferents administracions, amb totes les combinacions possibles, però només s’han enrecordat en períodes electotals. Falten més de dos anys per a les eleccions autonòmiques i municipals i nosaltres continuem insistint, com ho hem fet sempre”.

Finalment el regidor d’Ordenació del Territori d’Oliva, Vicent Canet ha lamentat la desorbitada quantitat de diners que s’ha invertit en projectes infrautilitzats, com ara l’AVE o inservibles, com l’aeroport de Castelló, mentre es margina el tren per la costa. “Si hi ha una ciutat necessitada d’infrastructures, eixa és Oliva i, per tant, projectes com el del tren sempre seran prioritaris per a Compromís”.