Facund Puig afirma que una “hipotètica dolenta gestió anterior no pot justificar que els alumnes gandians deixen de rebre una ajuda de formació tan necessària, especialment als temps que corren”.  

Davant de les queixes que han manifestat als darrers dies els estudiants dels cicles formatius de Grau Superior de Gandia per la desaparició de les beques Erasmus de formació professional, el Grup Municipal del BLOC-Verds Compromís vol manifestar “el més absolut suport a aquesta demanda” i comparteix la frustració d’aquests alumnes que han vist denegades la seues sol•licituds de beca per a l‘exercici 2012-2013.

En aquest sentit, el regidor Facund Puig ha recordat que “Compromís ja va denunciar la manca de convocatòria d’aquestes beques al plenari municipal del passat mes d’octubre”.

La resposta per escrit del Govern Municipal explicava que hi havia deutes pendents de pagament als alumnes que realitzaren les pràctiques d’empresa a l’any 2010 i per aquest motiu s’havia decidit no enviar cap alumne a formar-se laboralment a l’estranger durant el curs 2012-2013.

La formació econacionalista no comparteix aquesta decisió i considera que “una hipotètica dolenta gestió anterior en la concessió de beques no pot justificar que els estudiants gandians deixen de rebre unes ajudes per a fer pràctiques en altres països europeus, una formació molt necessària, especialment en els moments de crisis en els que ens trobem”.

Per aquest motiu, assenyala Puig, “demanen al Govern Municipal que reconsidere la decisió que va prendre i restituesquen les quantitats corresponents que possibiliten a aquests estudiants poder gaudir de les beques a la Unió Europea”.