Compromís reclama que Gandia recupere un estand propi per a properes edicions de FITUR

Lorena Milvaques critica que es tornen a anunciar macroconcerts i corregudes de bous, esdeveniments de dubtosa rendibilitat per a la ciutat.

La formació econacionalista s’alegra dels contactes amb turoperadors internacionals, però demana que no es queden en meres declaracions d’intencions.

El Grup Municipal del Bloc-Verds:Compromís ha acudit a la present edició de la Fira Internacional de Turisme (FITUR), que s’està celebrant a Madrid, per fer costat al sector turístic local i ha aprofitat la seua estada per a valorar la presència de Gandia a aquest marc de promoció turística internacional.

La portaveu del grup, Lorena Milvaques, ha lamentat que Gandia no compte amb un estand propi, una circumstància que feia molts anys que no es produïa: “És molt important que Gandia tinga una presència rellevant a FITUR. Considerem que efectivament és una capital del Turisme and moltíssims atractius tant culturals, com naturals, ecològics, gastronòmics, etc i creguem que es mereix un estand propi per a vendre tota aquesta oferta, igual que tenen altres ciutats turístiques importants del País Valencià com València o Benidorm”.

Milvaques assegura que el fet d’acudir sota el paraigües de la Comunitat Valenciana, fa que la presència gandiana a la fira queda “diluïda”, el que repercuteix en “una evident pèrdua del seu potencial” en un aparador tant important com és FITUR. Per això, “demanarem que Gandia negocie amb Diputació o amb qui tinga que fer-ho, per a que, en properes edicions, Gandia recupere el seu estand propi, de manera que la seua presència no siga tan difusa com en aquesta edició”.

Respecte als anuncis fets a FITUR per part de l’alcalde de la ciutat, Arturo Torró, Compromís vol expressar la seua satisfacció pel fet de que s’hagen produït contactes amb turoperadors internacionals, concretament, de Àustria, Alemanya i Rússia, perquè és un tipus de turisme que “pot reportar molts beneficis econòmics i ajudar a la desestacionaltització de la ciutat”.

No obstant això, reclama que aquests contactes “no es queden en declaracions d’intencions i es continue treballant en aquesta línia per a que els resultats siguen tangibles per l’economia gandiana”.

Pel que fa a la programació es van tornar a anunciar macroconcerts i corregudes de bous. En aquest cas, Compromís té seriosos dubtes de la rendibilitat d’aquest tipus d’esdeveniments, entre altres coses, “perquè encara no hem tingut notícies del que ens van costar els de l’estiu passat”. En qualsevol cas, la posició de Compromís respecte a les corregudes de bous, independentment de que hi haja o no beneficis, “és totalment contrària perquè es tracta d’espectacle censurable que atenta directament contra els drets dels animals”.

Finalment, l’alcalde va recriminar a l’oposició el fet de que criticaren la promesa incomplerta de megaprojectes com ara la línea marítima Gandia-Eivissa o les platges temàtiques, escudant-se en que “són iniciatives complicades que porten el seu temps”.

En aquest sentit, Milvaques ha afirmat que compren que són projectes complicats però ha explicat que va ser el mateix Torró qui va anunciar a bombo i platerets la seua realització, donant fins i tot dates concretes de la seua posada en marxa. “Ell ho va vendre, i les repercussions de donar notícies com aquestes sense ser reals al 100% són molts nocives per a la imatge i la credibilitat de la ciutat. Hi haurà gent que vindria a Gandia esperant trobar el que es anunciar i van quedar decebudes. Possiblement, estes persones no hi tornaran”.

Arxivat en: Economia i Ocupació

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *