Milvaques: “Ens espanta que a Torró se l’il•luminen els ulls quan parla de processos urbanitzadors, referint-se a l’Ahuir com a la major franja urbanitzable que queda a la nostra ciutat”.

El Grup Municipal del BLOC-Verds Compromís vol mostrar la seua preocupació per l’anunci llençat per l’alcalde de Gandia, Arturo Torró, al voltant de la convocatòria de un concurs nacional d’idees per a urbanitzar la zona de la platja de l’Ahuir.

Així ho explicat la portaveu de la formació, Lorena Milvaques, qui ha assenyalat que és “molt preocupant que a l’alcalde se l’il•luminen els ulls quan parla de processos urbanitzadors, més encara quan explica que la platja de l’Ahuir és la major franja urbanitzable que queda a la nostra ciutat”.  Milvaques ha assegurat que “frases com aquestes amaguen les vertaderes intencions que té Torró” darrere d’aquest suposat procés participatiu per a decidir el futur de la platja gandiana.

Per a Milvaques, Torró sí que té raó en una cosa i és en que la platja de l’Ahuir és la joia de la corona de Gandia, però “ho és per ser un paratge natural únic, un ecosistema verge de incalculable valor ecològic, que junt al Marjal de Gandia, deuria de declarar-se Paratge Natural. D’aquesta forma, si que s’assoliria riquesa i es dotaria a la ciutat d’un atractiu turístic importantíssim”.

La portaveu econacionalista ha criticat que encara “hi haja gent com Torró que continue apostant pel model de la rajola, un model que s’ha manifestat com un autèntic fracàs econòmic i que és perillosíssim per al Medi Ambient”.

D’altra banda, Milvaques també s’ha referit al procés que Torró vol seguir per a decidir el futur de la platja de l’Ahuir, és a dir, el plantejament d’un concurs d’idees que comptarà amb la participació ciutadana per a decidir el que es farà al paratge: “No entenem que ara demane la opinió de la gent quan no ho ha fet en altres temes com els maremàgnums, el retén policial o les corregudes de bous”.

Finalment, la regidora de Compromís ha explicat que, “encara que a ell li parega el contrari, Torró no podrà fer el que li done la gana a la platja de l’Ahuir, perquè per damunt de la seua voluntat hi ha lleis que està obligat a acomplir”.

Milvaques es refereix a lleis com ara la de les afeccions del catàleg de zones humides o de protecció de la franja litoral, i per damunt d’aquestes, normatives europees molt estrictes per a la protecció de paratges naturals i zones humides. “Afortunadament, aquestes lleis impediran que Torró puga realitzar barbàries ecològiques amb la platja de l’Ahuir o, també per exemple, a la marjal de Gandia, on ja coneixem el seu projecte de camp de golf”.