Milvaques: “Les dades de l’atur a Gandia demostren que les polítiques d’ocupació de Torró no funcionen”

Compromís considera que és escandalós que l’alcalde del Ahora Empleo bata el record d’aturats a Gandia.

La formació econacionalista lamenta especialment l’impressionant augment del sector Serveis, la principal activitat econòmica de la ciutat.

“Les actuals polítiques d’ocupació de Gandia no funcionen.  Només son un miratge que maquilla les xifres durant uns mesos per a desprès tornar a incrementar el nombre d’aturats a la ciutat fins arribar a aquests límits històrics”. Així ha valorat la portaveu del Bloc-Verds: Compromís, Lorena Milvaques, les dolentes dades de l’atur del mes de gener a Gandia que s’han donat a conèixer recentment.

Els informes de l’atur referits a la ciutat anuncien un dada esgarrifosa i és la superació, per primera vegada en la història, de la xifra dels 9500 aturats (9507 aturats, exactament). “Aquests números són escandalosos i no es poden permetre. Més encara quan Torró va ser qui va ondejar a la seua campanya electoral la bandera del Ahora Empleo, una altra promesa incomplerta a la que, per desgràcia, ja ens tenen acostumats els governants del Partit Popular”.

Les dades de l’atur mostren un increment de 372 persones (un 4’07 % més) que han perdut el seu treball al mes de gener, unes dades que demostren que les bones dades de desembre van ser només circumstancials. “El Pla d’Ocupació de Torró crea només treballs puntuals, que engreixen les xifres només durant un període de temps molt limitat. El que, realment, s’ha de treballar és en la creació de polítiques d’ocupació de llarga durada, un aspecte que els governants de la ciutat han deixat totalment de banda”.

La gran majoria dels nous aturats a Gandia corresponent al sector serveis, concretament 331 persones, una dada que es lamenta especialment des del Grup Municipal del Bloc-Verds:Compromís. En aquest sentit, Milvaques assenyala que “el sector Serveis és prioritari per a Gandia. De fet, és el principal motor econòmic de la nostra ciutat. Per això és molt greu que l’increment principal vinga d’ací.”

Per a la regidora econacionalista “és lamentable que s’estiga destruint tants llocs de treball al sector Serveis, cal només donar-se una volta pel centre històric de Gandia per a comprovar que cada vegada més hi ha més persianes abaixades”.

Milvaques s’ha referit a la variació interanual de l’atur que mostra que ha crescut en 539 el nombre d’aturats a Gandia, considerant el mateix període de l’any passat (un augment del 6’01%): “Les dades parlen per si mateixes. Cada vegada s’està restringint més l’accés al treball per als ciutadans de Gandia, el que fa que moltes famílies ho estiguen passant molt malament. A la ciutat, té necessitat de governants a l’alçada de les circumstàncies que sigan capaços de crear polítiques d’ocupació realment efectives. Lamentablement, el Govern de Arturo Torró, com demostren les xifres, no ha sigut capaç d’aconseguir-ho”.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *